UE prelungeste sanctiunile contra celor care au afectat integritatea teritoriala a Ucrainei

0
6

Consiliul Europei a decis prelungirea cu 6 luni a aplicarii masurile restrictive impuse de UE celor care au actionat in vederea distrugerii unitatii teritoriale, a suveranitatii si independentei Ucraine.

 

Sanctiunile constau in inghetarea conturilor si in interdictia de a intra in tarile UE pentru un numar de 146 de persoane si 37 de entitati, anunta Consiliul Europei.

 

Prin actuala decizie a Consiliului, sanctiunile au fost prelungite pana la 15 martie 2017.

 

Aceste masuri au fost introduse in martie 2014 si au fost prelungite pana in martie 2016. Ele au fost prelungite pentru inca sase luni deoarece nu au existat schimbari ale situatiei care sa justifice o schimbare a regimului sanctiunilor sau a persoanelor si entitatilor care sunt afectate de acestea.

 

Recentele masurile impuse de UE sunt un raspuns la criza din Ucraina, incluzand sanctiuni economice care tintesc diferite sectoare ale economiei Federatiei Ruse, sanctiuni valabile pana la 31 ianuarie 2017 si masurile restrictive determinate de anexarea ilegala a peninsulei Crimeea si a Sevastopolului, limitate la aceste teritorii, valabile pana la 23 iunie 2017. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!