UE, sancţiuni împotriva viceministrului rus pentru livrarea de turbine Siemens în Crimeea

0
5

Uniunea Europeană a anunţat vineri după-amiază noi sancţiuni, care vizează trei companii şi trei cetăţeni ruşi, printre care se numără şi viceministrul Energiei Andrei Cherezov, pentru livrarea unor turbine Siemens în peninsula Crimeea, scrie Reuters.

 

De asemenea, un şef de departament de la ministerul rus a Energiei a primit interdicţie de a călători în ţările blocului comunitar, iar Bruxelles a decis îngheţarea activelor sale financiare din Uniunea Europeană, scrie News.ro.

 

Printre companiile vizate de sancţiuni se numără şi doi contractori ai Siemens, care au transportat turbinele de gaz în peninsula Crimeea, violând în mod direct o serie de sancţiuni europene împotriva teritoriului anexat ilegal de către Moscova. 

 

Siemens a anunţat în urmă cu două săptămâni retragerea din compania mixtă rusă Interautomatika, în urma scandalului în care patru turbine pe gaze vândute pentru a fi folosite în Rusia au ajuns de fapt în Crimeea, regiune supusă unor sancţiuni pentru tehnologia energetică, impuse în urmă cu trei ani de către UE.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!