ULTIMA ORA: Avion cu 116 oameni la bord, prabusit in Niger. Reuters: Un roman se afla la bordul avionului. MAE confirma informatia

0
7

Compania aeriană Air Algeria a anunţat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după decolarea din Ouagadougou, în Burkina Faso. Un post de televiziune algerian a anunţat că avionul s-ar fi prăbuşit în Niger, conform Gandul.
 

UPDATE: „În urmă cu câteva minute, ambasadorul ne-a comunicat că pe lista pasagerilor e un cetăţean român. Ministerul de Externe algerian ne-a comunicat telefonic”, a declarat, într-o intervenţie televizata, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, precizând că autorităţile algeriene nu au comunicat părţii române alte elemente legate de identitatea românului, conform Gandul.

Două avioane de tip Mirage 2000 ale Armatei franceze caută aeronava companiei Air Algerie.

 

La bordul aeronavei se aflau 50 de francezi, 24 din Burkina Faso, 8 din Liban, patru din Algeria, doi din Luxemburg si cate un Belgian, Elvetian, nigerian, camerunez, ucrainean si roman, potrivit Reuters, citat de BBC, conform Hotnews.

Un oficial al aviatiei civile algeriene a confirmat, pentru Reuters, ca avionul s-a prabusit.

"Pot sa confirm ca s-a prabusit", a spus oficialul, care a refuzat sa ofere detalii suplimentare legate de locul unde s-a prabusit avionul sau cauzele accidentului.

Avionul dispărut s-ar fi prăbuşit, joi, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului, a anunţat postul de televiziune privat algerian Elnahar, citat de Le Soir, în ediţia electronică.

Avionul dispărut pe ruta Ouagadougou – Alger era un MD83, aparţinând companiei spaniole Swiftair, şi avea la bord 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, informează compania pe site-ul său de Internet.

Zborul AH5017 s-a prăbuşit în Niger după ce a traversat o furtună puternică, susţine site-ul ibtimes.co.uk. Televiziunea Elnahar a confirmat că avionul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Regiunea a fost afectată de furtuni violente şi avionul fusese deviat în timp ce survola Mali. Acesta s-ar fi prăbuşit după ce a survolat capitala Nigerului, iar toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit. Avionul ar fi fost găsit în apropiere de Niamey, conform sursei citate.

Se actualizeaza.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!