Un fost procuror DNA pleaca la Chisinau pentru a sprijini lupta anticoruptie

0
9

Mariana Alexandru este procurorul roman pe care Bucurestiul l-a trimis in Republica Moldova, cu acordul Uniunii Europene, pentru a sprijini la solutionarea unor dosare.

Mariana Alexandru a instrumentat dosare importante in Romania, “Gala Bute” fiind unul dintre ele, ea ajungand marti la Chisinau, potrivit Unimedia, citata de Ziare.com.

 

Ea ar urma, de asemenea, sa ajute la implementarea de bune practici europene in domeniul Justitiei intr-o tara macinata de coruptie si scandaluri privind furturi din bani publici.

 

Fost procuror-sef adjunct al Sectiei II din Directia Nationala Anticoruptie, Mariana Alexandru a cerut eliberarea din magistratura prin pensionare in septembrie 2014.

 

Alte dosare instrumentate sunt cele care i-au inchis pe Adrian Nastase, Catalin Voicu sau Monica Iacob Ridzi.

 

Venirea procurorului roman, anuntata la Chisinau

 

De altfel, vestea ca un procuror roman va ajunge la Chisinau a fost facuta publica inca de saptamana trecuta. Atunci presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, a anuntat cu privire la sosirea Marianei Alexandru.

 

"Nu mai este un secret pentru nimeni cat de dezamagiti sunt cetatenii acestei tari de situatia din justitie. In acest sens, vreau sa fac un anunt. Saptamana viitoare, pe 15 septembrie, in Republica Moldova vine un procuror din Romania, cu experienta DNA, care va sta alaturi de ai nostri, va examina dosare de rezonanta, le va revizui pe unele.

 

S-a tot vorbit ca DNA trebuie sa treaca Prutul. Putem spune ca o prima randunica va veni saptamana viitoare. Noi putem vorbi mult despre demisii la nivel de conducere, dar daca nu schimbam sistemul, n-avem nicio sansa", a declarat Candu, in cadrul unei conferinte de presa.

 

La Chisinau se afla in aceasta perioada si procurorul-sef adjunct al DNA. Calin Nistor participa marti si miercuri la conferinta “Anticoruptie: Situatia actuala si studiul de caz al Romaniei”.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!