Un francez suspectat de legături cu FRATII KOUACHI, autorii ATENTATULUI din Franţa, a fost arestat în BULGARIA

0
3

Un francez aflat in drum spre Siria a fost arestat în Bulgaria pe 1 ianuarie, fiind suspectat că ar fi avut legături cu Chérif Kouachi, unul dintre autorii atentatului comis la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo. Mandatul european de arestare emis de Franţa pe numele lui Fritz-Joly Joachin menţionează acuzaţia de "participare la o grupare infracţională armată al cărei obiectiv era organizarea unor acţiuni teroriste", a declarat Darina Slavova, procuroarea generală din Haskovo, relateaza Gandul.

 

"Înainte să plece, pe 30 decembrie, către Turcia, el s-a aflat în mai multe rânduri în contact cu unul dintre cei doi fraţi, Chérif Kouachi", se mai precizează în mandat. Joachin, în vârstă de 29 de ani, de origine haitiană, a fost arestat împreună cu copilul său, pe 1 ianuarie, în timp ce încerca să treacă frontiera dintre Bugaria şi Turcia la bordul unui autobuz.

 

CITITI SI: Profilul lui Cherif Kouachi, creionat de Washington Post si Le Monde: Baiatul cu pizza a devenit autorul celui mai grav atac terorist din Franta ultimelor decenii

 

Parchetul din Haskovo a anunţat iniţial că acesta era vizat de un mandat european de arestare, după ce soţia sa l-a acuzat de răpirea fiului lor, în vârstă de 3 ani, pe 30 decembrie, cu scopul de a-l duce alături de jihadişti din Siria şi de a-l educa în conformitate cu principiile islamului radical.

Copilul a fost încredinţat, între timp, mamei sale. Suspectul a declarat că doar călătorea împreună cu fiul său şi partenera sa, urmând să petreacă un concediu la Istanbul. El a acceptat luni principiul extrădării sale. Justiţia bulgară urmează să ia o decizie pe această temă vineri.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!