Un nou decret prezidential privind numirea unui consilier

0
7

Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind numirea lui Sergiu Nistor in functia de consilier prezidential, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, potrivit Hotnews.

"Ma voi ocupa de probleme de cultura si patrimoniu. Rolul meu sa e sa il ajut pe presedinte sa isi duca la bun sfarsit mandatul si angajamentele pe care si le-a asumat, iar ceea ce voi face va fi in acord cu agenda domniei sale. Proiectul dansului este un proiect cultural si identitar. Voi pregati actiuni concrete pentru a realiza acest proiect identitar si cultural pentru care dansul a fost votat", a declarat Sergiu Nistor, potrivit sursei citate.

Sergiu Nistor s-a nascut in 1960 si a absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti in 1986, specializat in conservarea integrata a patrimoniului construit.

Potrivit unui CV prezentat pe site-ul ICR, Sergiu Nistor este autor al legislatiei de specialitate in domeniul patrimoniului din Romania.

A fost comisar guvernamental responsabil cu programul "Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007", secretar general al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO (2008/2009) si presedinte al ICOMOS (Consiliul mondial al Monumentelor si Siturilor) Romania (din 2006).

Sergiu Nistor este un adversar declarat al proiectului exploatarii aurifere de la Rosia Montana.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!