Un ostatic japonez ucis de Statul Islamic

0
5

Gruparea islamistă ISIS a postat pe 20 ianuarie 2015 pe diverse site-uri jihadiste un videoclip ce înfățișa capturarea a doi japonezi, Haruna Yukawa şi Kenji Goto Jogo. Astăzi, islamiștii pretind că l-au ucis pe Haruna Yukawa, după ce ultimatul lor a expirat: ei cereau  statului japonez suma de 200 de milioane de dollari, arată Hotnews.

 

Teroriștii au prezentat recent o înregistrare video în care Kenji Goto, celălalt ostatic, afirmă că Haruna Yukawa a fost executat prin decapitare, prezentând ca dovadă o poză ce înfățișează un cadavru.

În inregistrare, Goto pledează pentru salvarea sa și pentru eliberarea unei presupuse teroriste arestată în Iordania.

Kenji Goto atribuie premierului Shinzo Abe responsabilitatea pentru moartea lui Yukawa, pentru că acesta nu a plătit răscumpărarea de 200 de milioane de dollari. Premierul japonez Shinzo Abe a cerut eliberarea celor doi ostatici, ținând însă să precizeze că guvernul Japoniei nu va ceda în fața terorismului.


Statul islamic nu mai dorește o răscumpărare financiară, susține ostaticul rămas în viață. Ei cer însă eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, acuzată că, în calitatea de membră a organizației teroriste Al-Qaida, a încercat în 2005 să se arunce în aer într-un hotel din Iordania.

"Este foarte simplu. Eliberati-o pe Sajida și voi fi eliberat", a afirmat ostaticul.

 

CITIȚI ȘI: SRI: Militantii islamisti tranziteaza prin Romania

 

Kenji Goto Jogo a plecat în Siria în luna Octombrie a anului trecut pentru a încerca să negocieze eliberarea unui concetățean, Haruna Yukawa. Acesta, un consultant în probleme de securitate, fusese capturat în August 2014 de ISIS.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!