Ungaria: Roszke, principalul punct vamal de la frontiera cu Serbia, inchis

0
7

Autoritatile de la Budapesta au decis, ieri, inchiderea temporara a punctului de frontiera Roszke, situat in sudul tarii, la frontiera cu Serbia. Punctul vamal este principala zona de trecere a imigrantilor extracomunitari veniti din Serbia.

 

Printr-o bresa facuta in gardul metalic de la frontiera cu Serbia, mii de extracomunitari ajungeau zilnic in Ungaria prin aceasta zona. Imigrantii clandestini care reusesc sa intre in Ungaria prin acest punct de frontiera vor fi retrimisi in Serbia, relateaza ziare.com

 

CITITI SI: 5.800 de imigranți au intrat duminică în Ungaria, constituind un nou record

Austria si Slovacia au anuntat, luni, reintroducerea temporara a controalelor la frontiera, dupa ce duminica Germania a adoptat masuri similare pentru a face fata valului masiv de imigranti.

Belgia va lua "cu siguranta in considerare" inchiderea temporara a frontierelor pentru refugiati, a declarat secretarul de stat pentru azil si migratie, Theo Francken, in timp ce Polonia a anuntat ca este pregatita sa impuna controale la frontierele cu alte state membre ale UE in cazul unor amenintari de securitate la adresa granitelor sale.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!