Uniunea Europeana A ADAUGAT 15 oficiali şi 18 ORGANIZATII pe lista SANCŢIUNILOR care vizează Rusia

0
7

Uniunea Europeană a adăugat, joi, pe lista sancţiunilor, 15 personalităţi şi 18 entităţi acuzate de susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei, anunţă surse europene, citate de AFP, informeaza  Mediafax.

Cele 18 entităţi sunt nouă companii şi nouă instituţii.

Decizia a fost luată în cursul unei reuniuni a ambasadorilor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Lista cu persoanele şi entităţile vizate de sancţiuni va fi prezentată public până la sfârşitul săptămânii.

 

CITITI SI: Sanctiunile UE contra Rusiei. UE intenţionează SA INTRERUPA FINANTAREA pentru băncile publice ruseşti. City-ul londonez ar fi puternic afectat

 

Decizia de principiu fusese luată de şefii de stat şi de guvern cu ocazia summitului UE din 16 iulie, în lipsa eforturilor Rusiei în favoarea detensionării situaţiei din estul Ucrainei, scrie HotNews.ro.

Aceste noi sanctiuni tintite au fost decise de principiu de catre sefii de stat si de guvern ai UE la 16 iulie, in absenta unor eforturi din partea Moscovei pentru detensionarea situatiei din Ucraina.

Insa doborarea, in ziua imediat urmatoare, a unui avion malaezian in estul Ucrainei, atribuita unui tir cu racheta lansat de separatistii pro-rusi, a determinat UE sa ia serios in considerare trecerea la o noua faza de sanctiuni, care sa vizeze sectoare intregi ale economiei ruse.

Aceasta inasprire a sanctiunilor, sustinuta de saptamani de mai multe tari din estul Europei, n-a fost pusa in aplicare din cauza lipsei unui acord unanim. Pana in prezent, mai multe state membre s-au aratat reticente de teama consecintelor asupra propriilor economii.

Joi, ambasadorii au inceput sa examineze un document elaborat de Comisia Europeana, care prezinta mai multe optiuni. Nicio decizie nu a fost luata, insa o noua reuniune este prevazuta pentru vineri. "Au facut progrese", a declarat o sursa europeana. Cei 28 de ambasadori au discutat de asemenea despre masuri care vizeaza "restrictionarea comertului cu Crimeea si Sevastopol si a investitiilor" in aceasta regiune.

Potrivit documentului Comisiei Europene, vazut de Financial Times, UE ia in calcul taierea surselor de finantare europene pentru bancile in care statul rus detine mai mult de 50% din actiuni. Un scenariu de lucru, UE ar urma sa interzica oricarui individ sau entitate europeana sa investeasca in bonduri, actiuni sau instrumente financiare ale acestor bani, ceea ce ar reprezenta o lovitura dura pentru sectorul financiar rus – deja afectat de sanctiunile aplicate pina acum de UE si SUA.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!