UPDATE. ATENTATE FRANTA: Cei doi frati Kouachi, suspecti in cazul atacului de la Charlie Hebdo, au fost localizati

0
5

Doi barbati suspectati ca ar fi teroristii care au atacat sediul revistei satirice Charlie Hebdo au fost localizati in nordul Frantei, in regiunea Aisne, si sunt inarmati, au declarat surse apropiate anchetei, citate de France Presse. Cotidianul Le Parisien scrie ca suspectii ar fi fost localizati in localitatea Villers-Cotteret, pe drumul RN2, care leaga Parisul de frontiera franco-belgiana, relateaza Hotnews.

 

Ora 20.49: Zeci de masini de Politie au ajuns in zona localitatii Longport (Le Monde)

 

Ora 20:45 Corespondentul Daily Telegraph, de la fata locului: "Daca suspectii sunt intr-adevar in padure, este foarte probabil ca politia sa nu ii gaseasca in cursul noptii. Padurea, care se intinde kilometri intregi pe ambele laturi ale drumului N2 ce duce de la Paris la granita belgiana, a fost acoperita de intuneric, intr-o noapte fara luna"

 

Ora 20.04: Said Kouachi a fost recunoscut drept unul dintre agresorii de la Charlie Hebdo pornind de la fotografia sa, a afirmat ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de Le Monde. Ministrul de Interne a anuntat ca 9 persoane sunt arestate. Ora 19.57: La Corcy, unde sunt concentrate cautarile, sunt 9 grade Celsius, cu o minima de 5 grade la noapte. Maine sunt prognozate 13 grade, posibil sa ploua in zona (sursa: Yahoo Weather)

 

Ora 19.55: Reporterul Le Monde la fata locului transmite ca ziaristii au fost indepartati de fortele de ordine, iar in zona au venit intariri numeroase. Tensiunea creste in zona unde se fac cautari


 

Ora 19:10 Cautarile continua la Longpont si Corcy. Potrivit corespondentului Le Figaro, fortele de securitate continua sa cerceteze localitatile Longpont si Corcy, unde sunt prezente in numar mare si merg fin casa in casa. Toti locuitorii sunt in casele lor, localitatea pare parasita.

Ora 19.20: Heathcliffe O'Malley, de la The Telegraph, a reusit sa fotografieze trupele speciale care au sosit in micuta localitate Longpont, cu 300 de locuitori, dupa ce a aparut varianta ca cei doi suspecti ar fi intrat in padurea din vecinatate. 

Padurea Retz are 13.000 hectare, fiind mai mare decat Parisul, care se intinde pe 11.000 ha.

 

Ora 18:35 In cursul zilei de joi forte impresionante au cautat cei doi suspecti, ofiteri armati mergand din casa in casa si verificand localitatile din regiunea Aisne.

Ora 18:20 Postul de radio al Statului Islamic ii califica drept "eroi" pe cei doi teroristi, scrie AFP

Ora 17:45 Potrivit ziaristului Le Figaro Edouard de Mareschal aflat la fata locului, drumul D17 este blocat pe directia localitatii Longpont. Potrivit unui sofer care a fost martor, mai multe locuinte au fost perchezitionate in acest oras si cautarile continua in localitatea vecina Corcy (Aisne). Fortele de ordine sunt puternic inarmate.

Ora 17:30 Autoritatile au ridicat nivelul de alerta in regiunea din nordul Frantei unde au fost reperati cei doi suspecti la gradul maxim (AFP)

17:00 Potrivit Le Figaro, fortele de ordine au fost dispuse pe o zona extinsa de cautari (20 km pe 15 km), in jurul localitatii Crépy-en-Valois. RAID se afla la nordul acestei zone iar GIGN la sud.

Ora 16.30 Cei doi barbati inarmati ar putea fi in padurea de langa Villers-Cotterets. Fotograful Daily Telegraph, Heathcliffe O'Malley, care se afla pe drumul N2, in apropiere de satul Longpont, a discutat cu un barbat care l-a avertizat sa paraseasca un restaurant local deoarece urmeaza sa soseasca politia.

Proprietarul restaurantului a afirmat ca i s-a spus ca "doi barbati inarmati se afla in padure".

Ora 15:50 Fostul avocat al unuia dintre suspecti ii cere sa se predea. "Nu am decat un singur sfat sa-i dau dl Kouachi, sa se predea la politie", a spus fostul sau avocat, Vincent Ollivier, invitat la BFMTV, "astfel incat sa se poata face lumina in aceasta afacere. Daca se va dovedi ca nu a comis faptele care ii sunt reprosate, ar putea aduce elemente care sa-l disculpe".

Ora 15.38: In masina abandonta ieri de suspecti dupa atentat politia a gasit drapele jihadiste si coctailuri Molotov (AFP)

Ora 15:30 Doua elicoptere survoleaza Crépy-en-Valois, potrivit France 3 Picardie. Un grup de lupta de 20 de oameni se afla la bordul unui elicopter Puma in Oise, potrivit BFM TV.

 

Ora 15:10 Suspectii ar putea fi baricadati intr-o locuinta din Oise, potrivit France 3 Picardie. Fortele speciale Raid si GIGN au fost amplasate in apropiere de Villers-Cotterêts, au declarat surse politienesti, citate de Les Echos.

Ora 15.09: Cei doi suspecti si-au abandonat masina intre localitatile Villers-Cotterêts si Crépy-en-Valois (AFP)

Ora 14:45 Prefectura Oise confirma ca o urmarire are loc in Crépy en Valois

Ora 14:15 Cei doi suspecti s-ar fi refugiat in localitatea Crépy-en-Valois, in vecinatatea Villers Cotterets, scrie pe Twitter ziaristul France 3 Yannick Le Gall.

 

UPDATE: Cei doi suspecti au fost incercuiti, transmite scrie presa franceza.

 

UPDATE: Cei doi s-ar deplasa cu un Renault Clio alb, pe sensul care duce spre Paris, poarta cagule si ar avea cateva arme automate si chiar un lansator de racheta, scrie Le Parisien.

 

Importante forte ale Jandarmeriei au fost amplasate in vecinatatea Vauciennes, iar circulatia ar fi fost blocata.

 

 

UPDATE: Cei doi frati Kouachi, Said si Sherif, au fost localizati in nordul Frantei, in regiunea Picardy, anunta AFP, citand surse. Cei doi ar fi fost vazuti in timp ce se deplasau intr-un Renault Clio, potrivit Le Parisien.

 

Managerul unei benzinarii de langa Villers-Cotteret , in nordul Frantei, i-ar fi recunoscut pe cei doi suspecti care au atacat redactia Charlie Hebdo si au ucis 12 persoane, scrie AFP. 

 

Se updateaza

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!