UPDATE. Cei trei barbati banuiti ca ar fi autorii atacului terorist de la Charlie Hebdo au fost identificati

0
26

 

UPDATE: Presa britanică, 8 ianuarie 2015:

 

 

UPDATE: Cei doi frați Kouachi sunt în continuare liberi.

 

Zecii de mii de oameni au ieșit pe străzi în mai multe orașe din întreaga lume, în semn de solidaritate cu victimele de la Charlie Hebdo.

 

 

 

UPDATE: NBC News a revenit, târziu, asupra știrii despre arestarea suspecților.

 

UPDATE: Jurnaliști de la postul local iTele spun că tânărul are un alibi solid, colegii săi declarând că el se afla la cursuri, în timpul atacului de la Charlie Hebdo.

 

Tânărul, care s-a predat la o secției de poliție din Charleville Meziers, ar fi declarat că a aflat de pe rețelele sociale că este căutat în legătură cu atacul de la Charlie Hebdo.

 

UPDATE: S-au emis mandatele de urmărire pe numele celor doi frați, iar numele și pozele lor au fost făcute publice. Brigada Criminală face apel la populație pentru orice informație ce ar putea duce la arestarea lor:

 

 

UPDATE 03.22: Cel mai tânăr dintre cei trei, Hamyd Mourad (19 ani), s-a predat, anunță AFP, citând surse. Mourad ar fi fost șoferul Citroenului.

 

UPDATE: În timp ce presa franceză relatează ce se întâmplă în Charleville Meziers, postul american NBC News spune că unul dintre suspecți ar fi fost ucis, iar ceilalți doi arestați, informație ce ar fi fost oferită de doi oficiali americani din domeniul contraterorismului. Nu există nicio confirmare, iar jurnaliștii francezi au reacționat ironic la adresa știrii.

 

 

La Reims, relatează preza franceză, polițiștii ar fi căutat probe și ar fi luat câteva obiecte pentru teste ADN. 

La Charleville Meziers, ar fi fost interogată o rudă a celui mai tânăr dintre suspecți.

 

UPDATE 02.00:  O altă interveție are loc în Charleville Mezieres, la nord de Reims, în apropiere de granița cu Belgia. Jurnaliștilor nu li se permite accesul acolo, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în Reims.

 

Trupele de intervenție părăsesc Reims.

 

UPDATE: Circa 50 de polițiști din forțele speciale de intervenție ar fi implicați în asaltul asupra unei clădiri de pe Bulevardul Bonaparte, Reims, asalt aflat în plină desfășurare, Este vorba de un cartier unde locuiesc numeroși musulmani.

 

 

UPDATE: Ar fi fost încercuită o clădire în care s-ar afla cel puțin doi dintre suspecți, mai mulți locuitori din reims spun că se aud focuri de armă.

 

UPDATE: O intervenție este în desfășurare la Reims, a confirmat poliția, pentru AFP.

 

 

La Reims, unde se bănuiește că s-au retras cei trei suspecți, au fost concentrate mai multe forțe polițienești și au fost deplasate și câteva elicoptere ce survolează orașul.

 

 

UPDATE:  Poliția a identificat foarte ușor cele trei persoane, deoarece unul dintre suspecți și-ar fi uitat actele în autoturismul folosit. Confirmarea a fost obținută de poliție la scurt timp după descoperirea documentelor.

 

 

UPDATE: Uciderea jurnaliștilor de la Charlie Hebdo, pe prima pagină a ziarelor din toată lumea:

 

 

 

UPDATE: Presa franceză bănuiește că cei trei s-ar ascunde într-un cartier din Reims, unde au loc descinderi și ar fi fost concentrate importate forțe de poliție, ceea ce ar sugera că ar putea avea loc o intervenție, curând.

 

UPDATE: Bernard Cazeneuve, ministrul de Interne, a cerut presei să fie reținută și nu a confirmat știrea reținerii celor trei.

UPDATE: Cei trei ar fi fost arestați, scrie The Guardian, citând corespondentul său la Paris, Kim Willsher, care a primit confirmarea din partea unui purtător de cuvânt al poliției franceze.

 

UPDATE: Metro News publică numele întregi, precum și datele suspecților, după ce ministrul de Interne a confirmat identitatea acestora, dar a negat arestarea lor: Hamyd Mourad (șoferul) și frații Cherif and Said Kouachi.

 

 

În 2008, Associated Press scria despre condamnarea lui Cherif Kouachi la trei ani închisoare, fiindcă ar fi ajutat la recrutarea de luptători jihadiști pentru irak.

A stat după gratii 18 luni.

 

În 2005, și The New York Times a scris despre el, spunând că s-a hotărât să se alăture jihadiștilor după ce a auzit de abuzurile din închisoarea Abu Ghraib.

 

Poliția franceză a identificat cele trei persoane suspectate a fi autorii atacului terorist de la Paris în care și-au pierdut viața 12 persoane, dintre care 8 jurnaliști de la Charlie Hebdo și 2 polițiști , scrie MetroNews.

 

Cele trei persoane au vârste de 18, 32 și 43 de ani. Doi dintre ei, Said și Cherif K., sunt frați născuți în arondismentul 10 al Parisului, din părinți algerieni, și au naționalitatea franceză. Nu se cunoaște naționalitatea lui Hamyd M. cel din urmă ar fi fost șoferul celor doi frați, în acest atac, și nu are un domiciliu stabil.

 

Unul dintre suspecți, Chérif K., era foarte bine cunoscut autorităților, făcea partea din organizația jihadistă „Al 19-lea Arondisment” și a fost judecat în 2005 pentru că a incitat mai mulți tineri să plece să lupte în Irak. 

 

Cei doi frați, de 32 și 34 de ani, s-au întors în vara anului trecut diîn Siria, unde se banuiește că au fost instruiți pentru astfel de operațiuni.

 

Suspecții sunt căutați în suburbiile Parisului, dar mai multe percheziții au loc și în Reims.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!