UPDATE. Franta: Luarea de ostatici s-a incheiat. Autorul a fost retinut. Nu exista victime

0
8

Franta: Luare de ostatici in curs intr-un birou al Postei in apropiere de Paris, a anuntat politia din Hexagon, citata de AFP. Trei persoane ar fi retinute intr-un sediu al postei la Colombes, Hauts-de-Seine, relateaza Hotnews.


UPDATE: 15.30 – mai multe surse din cadrul poliţiei au anunţat că luarea de ostatici s-a încheiat, autorul a fost reţinut, iar ostaticii eliberaţi. Iniţial, bărbatul luase doi ostatici, dar unul reuşise să fugă. Nicio persoană nu a fost rănită, potrivit Mediafax.

Ora 14:35 Doi ostatici au fost deja eliberati, potrivit sursei citate.

Un barbat a sunat la politie si a spus ca detine ostatici trei persoane, potrivit rtl.fr.

Circumstantele nu sunt inca foarte clare si un importante dispozitiv al fortelor de ordine este in zona.

Atacatorul pretinde ca este inarmat cu un kalashnikov, un pistol si mai multe grenade. 

Suspectul ar fi cunoscut de politie pentru mici infractiuni. Negocieri ar urma sa demareze in scurt timp.

France Info afirma ca este vorba de o deceptie sentimentala.

Incidentul vine la mai bine de o saptamana de la atacul armat asupra redactiei saptamanalului satiric francez “Charlie Hebdo”. Atunci, fratii Said si Cherif Kouachi, inarmati cu arme semi-automate, au intrat in redactia publicatiei si au tras. 12 oameni au fost ucisi.

Un alt atacator, Amedy Coulibaly, a ucis o politista si patru evrei intr-o luare de ostatici intr-un magazin. Amedy Coulibaly a fost ucis in urma operatiunii politiei franceze.

Joi seara, o operatiune antiterorista desfasurata la Verviers, in apropiere de orasul belgian Liege, s-a soldat cu moartea a doi oameni si ranirea altuia. Potrivit autoritatilor din Belgia, acestia puneau la cale atentate teroriste asemanatoare celui de la Paris, din 7 ianuarie.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!