UPDATE Iulian Iancu si Lucian Sova, URMARITI PENAL. Deputatii PSD sunt implicati in dosarul judecatorului CCR Toni Grebla

0
8

DNA i-a audiat astazi pe parlamentarii PSD de Bacau Lucian Sova si Iulian Iancu. Iancu s-a prezentat la DNA in jurul orei 13:00, afirmand ca este audiat in calitate de suspect intr-un dosar legat de transportul membrilor PSD din Bacau la o lansare a candidatilor pentru alegerile legislative din 2012, pe stadionul 23 august, relateaza Hotnews.

UPDATE: Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele deputatilor PSD Iulian Iancu si Lucian Sova. Cei doi sunt implicati in dosarul judecatorului CCR Toni Grebla, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, Iulian Iancu, deputat și membru al Consiliului Național al PSD, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de alte foloase.

De aceeași infracțiune este acuzat și Lucian Șova, deputat și vicepreședinte al organizației PSD Bacău.
 

Lucian Sova a fost si el adus la DNA joi la pranz, transmit televiziunile de stiri. Lucian Sova si Iulian Iancu au fost secretari de stat la Ministerul Economiei.

"Am fost invitat sa dau anumite explicatii legate de transportul membrilor de partid in 2012 la lansarea candidatilor", a spus Iulian Iancu, mentionand ca este vorba despre "deplasarile din Bacau", in conditiile in care Iancu este parlamentar din acest oras.

CITITI SI: Toni GREBLA, judecator al Curtii Constitutionale, URMARIT PENAL. Procurorii DNA: Organizare de GRUP INFRACTIONAL si TRAFIC DE INFLUENTA..A primit bani pentru ROCHIILE nevestei, MASINA de lux, materiale ELECTORALE


El a sustinut ca nu are nicio legatura cu dosarul Toni Grebla, despre care nu stie nimic si cu care nu are nicio tangenta.

Iancu sustine ca este nevinovat: "Nu m-am ocupat niciodata de transportul de perspoane in partid, de logistica (…) campania (electorala a) tuturor membrillor de la Bacau a fost finantata prin cotizatia membrilor".

Iulian Iancu si Lucian Sova sunt parlamentari PSD de Bacau.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!