UPDATE Perchezitii DNA la Ministerul de Interne. Secretarul general adjunct al MAI si o consiliera a ministrului Gabriel Oprea, suspectati de coruptie. Cei doi au fost dusi la sediul DNA (surse)

0
4

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este vizat, miercuri, de perchezitii. Procurorii DNA suspecteaza fapte de coruptie, fiind perchezitionat biroul unei consiliere a ministrului Gabriel Oprea, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Cei doi angajati din MAI vizati de ancheta sunt Ingrid Mocanu Popa, consiliera a ministrului de Interne Gabriel Oprea, si secretarul general adjunct Mihai Sova, potrivit sursei citate.

Procurorii au ridicat din birourile celor doi calculatoare, documente şi alte probe, iar cei doi oficiali au fost duşi pentru audieri la sediul DNA.

Ingrid Mocanu Popa a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) din iunie 2008 până în martie 2009, fiind eliberată atunci din funcţie prin decizie a premierului Emil Boc. Ea a fost detaşată la ANRP de la Ministerul Justiţiei, în decembrie 2007, unde până în iunie 2008 a ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru coordonarea şi controlul legislaţiei din domeniul restituirii proprietăţii funciare.

Consiliera ministrului Gabriel Oprea, detaşată la MAI, este angajată la Ministerul de Justiţie din octombrie 1998, în urma promovării examenului de admitere în magistratură, şi a lucrat la Direcţia Juridică până în 2005, apoi la Direcţia Elaborare Acte Normative, până în decembrie 2007, când a fost detaşată la ANRP. În perioada în care a fost vicepreşedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa a coordonat Direcţia pentru controlul legislaţiei din domeniul restituirii proprietăţii funciare, având rang de subsecretar de stat.

Mihai Şova este secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Interne din mai 2014, anterior el fiind secretar general al Ministerului Apărării Naţionale şi consilier parlamentar, la Comisia pentru apărare din Senat.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că în acest caz fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie care ar fi fost comise de funcţionari din Ministerul Afacerilor Interne.

"În cursul zilei de 14 ianuarie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii la sediul Ministerului Afacerilor Interne. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă", a precizat DNA în comunicatul citat.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!