UPDATE: Sorin Oprescu rămâne internat la Spitalul Municipal, pentru investigatii medicale

0
13

Sorin Oprescu a fost dus sâmbătă la Spitalul Universitar de Urgență pentru investigații medicale, și va rămâne acolo până cel puțin luni, fiind posibil ca primarul suspendat să fie supus unei coronografii, o procedură de diagnostic. Deocamdată, starea sa de sănătate nu ar permite această procedură.

UPDATE: Profesorul doctor Mircea Cinteză, şeful clinii Cardiologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat pentr Mediafax că Oprescu rămâne internat şi este urmărit la SUUB, medicii specialişi urmând să decidă dacă va fi supus unei coronarografii, la începutul săptămânii viitoare.

"Nu ştiu ce investigaţii s-au făcut, dar potrivit procedurilor, se începe cu investigaţii neinvazive: EKG, investigaţii imagistice, analize, pentru a vedea dacă există semne de leziuni musculare ale inimii şi stabilirea valorilor zahărului in sânge", a explicat profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), pentru Mediafax.

Mircea Cinteză a precizat că în urma acestor investigaţii neinvazive se decide dacă este necesară şi coronarografia. Şeful clinicii Cardiologie a mai declarat că Sorin Oprescu este urmărit permanent şi, din discuţiile pe care le-a avut cu medicul de gardă, a înţeles că se pune problema dacă va face această investigaţie la începutul săptămânii viitoare, explicând că această investigaţie se face atunci când sunt semne că ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

"El având cele două boli prinicipale, boală cardiovasculară şi diabet, în astfel de situaţii există opinii ale celor specializaţi şi aceşti medici se întâlnesc de facto într-o comisie pentru a analiza situaţia fiecărui pacient", a mai adăugat profesorul doctor Mircea Cineză, citat de Mediafax.

Şeful clinicii Cardiologie a precizat că în urma invesigaţiilor echipa de medici va decide dacă în cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord. Pe durata investigaţiilor medicale primarul suspendat al Capitalei va fi sub escortă.

UPDATE: Potrivit Realitatea TV, medicii de la Spitalul Universitar de Urgență susțin că starea de sănătate a primarului Sorin Oprescu nu permite acum o coronografie, singura procedură de diagnostic care permite verificarea cu exactitate a condiției arterelor coronare.

Potrivit legii, primarul suspendat este internat sub pază, iar realitate susține că este păzit de trei polițiști.

UPDATE: Primarul suspendat al Capitalei nu va fi operat de cardiologi insa va fi tinut in continuare sub observatie de medici inca 24 de ore, scrie Stiri pe Surse.

Oprescu ar putea suferi de angina de piept, o afectiune in care inima nu primeste suficient de mult sange si in care poate pati un accident in orice moment.

UPDATE: Oprescu a fost internat sâmbătă la spital și urmează să stea la Municipal până duminică. 

Investigațiile medicale ce-i vor fi făcute vor trebui să arate nu numai cât de grave sunt problemele sale de sănătate, ci și dacă a suferit într-adevăr un preinfarct zilele trecute, când a fost dus la Spitalul Sf Ioan.

Potrivit apărătorului, Poliția Capitalei și-a dat acceptul pentru ca Oprescu să fie dus sâmbătă la spital, la puțin timp după aceasta primarul suspendat fiind scos din arest și dus cu duba la Municipal, potrivit Realitatea Tv.

Avocatul Poporului s-a autosesizat zilele trecute in acest caz si a trimis o echipa sa verifice conditiile in care este tinut in arest preventiv primarul suspendat al Bucurestiului.

"Am dispus sa efectuam mai mult de o ancheta, o vizita care trebuia sa fie inopinata. De dragul dvs si la presiunea dvs nu va mai prea fi inopinata", spunea Victor Ciorbea acum o zi.

Acum, la finalul anchetei, Avocatul Poporului sustine ca Oprescu se afla intr-o stare de sanatate delicata si ar trebui internat intr-un spital. La arestul Capitalei s-au deplasat doi reprezentanti ai Avocatului Poporului, un medic si un reprezentant al unui ONG specializat.

Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat urgent intr-o sectie de cardiologie 

"Concluzia este ca in cazul unui pacient cu o bogata incarcatura patologica trebuia urmarit si deferit unei sectii de cardiologie care sa dispuna de toate dotarile necesare”, a spus doctorul care a facut parte din echipa de ancheta a Avocatului Poporului, arata Hot News.

Potrivit sursei citate, regimul alimentar din inchisoare “nu e adecvat”, iar “persoanele private de libertate sunt dependente de pachetele pe care le primesc”.

Victor Ciorbea a spus ca nu se pronunta daca se impune sau nu arestul preventiv: "Ne intereseaza problema respectarii dreptului la sanatate si integritate fizica, corporala si, de ce nu, la viata".

"Riscurile sunt foarte mari si nu stiu cine si-ar putea asuma un asemenea risc. Am vazut ca in seara aceasta si medicii dansului merg in vizita. Recomandarea noastra este mai concreta si palpabila. Legea pregede ca institutiile vizate sunt obligate sa tina seama de urgenta de aceste recomandari. Speram ca se va intelege exact despre ce este vorba si ca este o situatie care impune o actiune de urgenta", a mai spus Victor Ciorbea, citat de Ziare.com.

"Am avut acces la fisa medicala a domnului Oprescu care a fost intocmita in cabinetul medical, am vorbit cu doamna doctor, cu domnul Oprescu, care ne-a dat detalii. Concluzia este ca este vorba despre o persoana cu o patologie incarcata inalt susceptibila de a provoca o boala cardiovasculara. Toate acestea trebuie demonstrate sau urmarite in timp. Concluzia este ca in cazul unui pacient cu o bogata incarcatura patologica trebuie urmarit si deferit unei sectii de cardiologie", a argumentat un membru al comisiei.

Sorin Oprescu ramane in arest preventiv, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, cererea pentru o masura mai usoara. Decizia instantei nu e definitiva si poate fi contestata. Acuzat de luare de mita, primarul suspendat al Capitalei se afla inchis de la inceputul lunii septembrie.

Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de Primar General al Capitalei

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!