USR a depus o plangere la DNA impotriva Gabrielei Firea. Acuzatia: abuz in serviciu

0
15

Roxana Wring si Ana Maria Ciceala, consilieri generali din partea USR, au depus marti o plangere penala la DNA impotriva primarului general Gabriela Firea, scrie RomaniaCurata.ro.

 
  
 
  

USR o acuza pe Firea de abuz in serviciu intrucat a refuzat sistematic sa puna proiectele Uniunii pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, screie RomaniaCurata.ro.

 

"Proiectele propuse de alte partide precum PSD sau ALDE sunt introduse prioritar si cu celeritate pe ordinea de zi a sedintelor CGMB, chiar si in sedinte extraordinare fara a se justifica urgenta dezbaterii respectivelor proiecte", arata consilierii USR in plangerea penala depusa la DNA.

 

Primarul general are printre atributii si intocmirea ordinii de zi a sedintelor CGMB, noteaza sursa citata. 

 

"Omisiunea de a include proiectele de hotarari propuse de consilierii locali ai USR pe ordinea de zi a sedintelor CGMB, desi au trecut peste 30 de zile de la inregistrarea acestora, reprezinta o incalcare grava a prevederilor legale incidente si intruneste elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu", acuza USR in plangerea depusa la DNA.  

 

"Nerespectarea prevederilor legale cu ocazia intocmirii ordinii de zi a sedintelor CGMB ne vatama drepturile de a ne exercita mandatele de consilieri cu care am fost investiti, prin impiedicarea exercitarii drepturilor noastre la initiativa pentru proiectele de hotarari in cadrul consiliului", se mai spune in plangere. 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!