USR: plângere penală împotriva lui Dragnea pentru convocarea sesiunii extraordinare

0
4

USR va depune saptamana aceasta o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pe care il acuza de abuz in serviciu, fals si uz de fals pentru convocarea ilegala a sesiunii parlamentare extraordinare a Parlamentului.

 

 

 

 

"In aceasta saptamana USR va depune plangere penala la DNA impotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals pentru ca neconvocarea Biroului Permanent e caz clasic de abuz in serviciu. Nu au fost indeplinite conditiile legale, Dragnea a publicat in Monitorul Oficial o convocare care nu indeplinea conditiile prevazute de Constitutie sau regulament", a anuntat purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna, citat de News.ro.

 

Dan Barna spune ca niciuna dintre conditiile prevazute de Constitutie pentru convocarea unei sesiuni extraordinare nu a fost indeplinita:

 

"Nicuna dintre cele trei conditii – solicitarea presedintelui Romaniei, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari – nu a fost indeplinita, el a pretins ca sunt indeplinite, explicatiile cu sedinta telefonica nu au acoperire in regulament."

 

Liviu Dragnea si-a delegat luni atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor, de marti pana vineri, vicepresedintelui acestui for, Florin Iordache. Acest lucru s-a intamplat chiar inainte ca Parlamentul sa se intruneasca, saptamana aceasta, in sesiune extraordinara. 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!