USR se pozitioneaza impotriva modificarii Constitutiei, dorita de Coalitia pentru Familie

0
6

Uniunea Salvati Romania (USR) a decis, in cadrul referendumului intern desfasurat saptamana trecuta, pozitie pe tema referendumului initiat de Coalitia pentru Familie.

 

52,7% dintre membrii formatiunii au votat pentru pozitionare, iar 82,5% considera ca USR trebuie sa se pozitioneze impotriva referendumului CpF, aceasta fiind pozitia sustinuta de la inceput de USR Liberal.

 

Anuntul a fost facut de USR intr-un comunicat si de Catalin Drula (foto centru), deputat si vicepresedinte al formatiunii, pe pagina sa de  Facebook.

 

 

Rezultate referendum intern: 52,9% din membrii USR au votat pentru poziționare

 
14 august 2017 

 

"Referendumul intern din USR s-a încheiat duminică, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezența finală la vot fiind de 79,44%. Rezultatele arată că 52,9% dintre membrii partidului au votat pentru poziționarea partidului față de inițiativa de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei", conform unui comunicat al USR.

 

"Rezultatele referendumului intern vor fi validate de Biroul Național al USR care reunește în ședință în cursul zilei de luni.

 

Referendumul s-a desfășurat timp de șapte zile consecutive, între 7 și 13 august, iar membrii au avut de răspuns la două întrebări:

 

La întrebarea „Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?”, 766 au votat DA, 682 au votat NU, iar 5 voturi au fost albe.

 

La întrebarea „Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?” 184 au votat PRO, 864 au votat CONTRA, iar 405 voturi au fost albe.

 

Referendumul s-a desfășurat prin intermediul unei platforme online, care a asigurat secretul total al votului. Fiecare membru a primit pe mail un user și o parolă unice pentru a se putea loga pe platformă să voteze.

 

USR este primul partid din România care a organizat un referendum de consultare a tuturor membrilor. De altfel, USR este singurul partid din România care și-a asumat prin statut consultarea tuturor membrilor în problemele de interes ale partidului. Rezultatele referendumurilor interne vor constitui o bază pentru luarea deciziilor în cadrul Biroului Național al USR.

 

Acest prim referendum din USR reprezintă o premieră în politica românească, dar și o dovadă că Uniunea Salvați România."

  

Postarea lui Catalin Drula pe Facebook:

 

 

Iata si pozitia oficiala a platformei USR Liberal:

 

USR se va pozitiona impotriva revizuirii Constitutiei Romaniei initiata de Coalitia pentru familie, dovedind astfel ca sustine si apara libertatile si viitorul romanilor.
 

Membrii USR au pus interesele de modernizare ale societatii romanesti si ale propriilor alegatori deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj si santajului emotional exercitat asupra lor. USR Liberal cheama la dialog platformele, grupurile si membrii USR pentru a decide pasii de urmat dupa referendum.

 

Rezultatul demonstreaza ca USR este singurul partid modernizator si proeuropean al Romaniei si ca este angajat, unit si puternic, in lupta cu vechile partide, PSD si PNL, care, prin sustinerea unei coalitii cu un program iliberal, au dezertat de la obligatia de a ne apara libertatea.

 

Prin votul dat in favoarea pozitionarii, membrii USR au aratat ca valorile si binele public sunt cele care-i ghideaza, confirmand ca USR este un partid care face o altfel de politica, cu totul diferit de celelalte partide care renunta la valori si la binele public pentru un pumn de voturi conjuncturale. USR si-a respectat astfel promisiunea esentiala facuta alegatorilor, ca este altfel.

 

Referendumul in sine, un exercitiu democratic unic in Romania si istoric pentru sistemul politic romanesc, dovedeste ca voturile noastre, ale useristilor, sunt egale si ca fiecare membru participa la decizia in privinta directiei in care mergem. In acest context invitam simpatizantii sa ni se alature in USR pentru ca, asa cum am aratat prin referendum, fiecare dintre noi poate participa la schimbarea Romaniei.

 

USR Liberal dezaproba faptul ca fostul presedinte al USR Nicusor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului si afirma cu tarie ca USR va continua sa ramana un partid al membrilor sai si al cetatenilor si nu al unui singur om. Dezavuam telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid si continuarea campaniei in timpul referendumului, toate elemente care denota lipsa de respect fata de membrii USR, care asteptau respectarea regulilor principial agreate.

 

USR Liberal este increzator ca viitorul Congres va alege un nou presedinte capabil sa puna interesele alegatorilor si ale societatii deasupra dorintelor proprii, sa creeze si sa mentina punti pentru dialog, sa conduca impreuna cu si respectand membrii USR si sa garanteze, prin actiunile lui, ca USR este acel partid altfel care modernizeaza Romania.

 

Platforma USR Liberal

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!