Vară și fum

0
22

Ultimele zile din această vară incendiară: după câteva săptămâni de luptă cu flăcările referendumului, USL trage cortina de fum. Luni ar urma ca, după citirea deciziei CCR în Parlament și publicarea ei în M.O., dl Băsescu să revină la Cotroceni – acolo de unde dl Antonescu nu se îndura să mai plece neștiind ce-l așteaptă: „nu știu dacă cineva din PNL mi-a cerut capul“. I l-a cerut dl Vosganian care crede că în PNL „nu trebuie să mai fie cum vrea un singur om“ – concluzie la care a ajuns și dl Dâncu: „PSD nu-și mai poate permite aventurile lui Antonescu“ iar „Ponta nu mai poate risca izolarea țării așa cum Antonescu pare că dorește“. Abia acum și-au dat seama? După dezastru?

De altfel, dl Iliescu nu s-a săturat nici acum de „aventurile“ lui Antonescu – pe care, oricum, acesta nu le-a făcut singur. Și pentru o „aventură“ trebuie doi, ca să parafrazăm tangoul dlui Ponta sau chiar mai mulți dacă personajele sunt libidinoase. Așa că Ilici a cerut Parlamentului „să nu adopte o atitudine pasivă“ când ia act de decizia CCR (cum scrie în Constituție) ci să sară pe decizie. Ilici nu dezminte! Culmea este că, nepedepsit de justiție pentru mineriadă, Ilici și-a luat o neașteptată revanșă față de P Univ ‘90 care-i cerea demisia și apropierea țării de UE și SUA, prin antipiața antiuniv. care e acum de partea sa cerând demisia unui președinte devotat UE și SUA și susținut de acestea – și pe care Ponta l-a făcut golan. Interesant, nu? Dar mai bine golan decât comunist, mai bine haimana decât plagiator, mai bine derbedeu decât pucilist. Și mai bine trandafir decât Crin – care a ajuns mai retrograd chiar decât PSD. Și dl Ponta a jignit-o pe dna Merkel dar n-a coborât atât de jos ca Antonescu: „dna Merkel să-l ia pe Băsescu la ea și să-i dea o bucată de pământ unde să se joace“.

Ce e sigur e că pe dl Antonescu n-o să-l ia nimeni. S-a jucat destul de-a președintele în vacanță. Bine că n-a dansat decât o vară! Altfel ne băga în faliment. Alt președinte efemer, de-o noapte, se clatină amenințător: „CCR și-a semnat actul de condamnare; va fi modificat algoritmul de numire a judecătorilor“– a anunțat dl Geoană răzbunarea USL asupra CCR. Un început de coabitare promițător. De scântei: Ponta a precizat că atunci când s-a declarat „pregătit să coabiteze cu președintele“ în presa occidentală, s-a gândit, de fapt, la Crin. Bărbații ăștia! În momentele fierbinți se gândesc la altcineva sau la altceva. Ponta, spre exemplu, când face o prostie se gândește întotdeauna la alta și mai mare.

Articol publica si pe site-ul curentul.ro.