Vasile Blaga anunta finalizarea criteriilor unificarii PNL-PDL in teritoriu

0
5

Reprezentarea vechiului PNL si a PDL la nivel judetean va fi realizata in functie de ponderile stabilite la nivel central, a declarat miercuri co-presedintele PNL, Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

Blaga a anunţat finalizarea criteriilor în funcţie de care se realizează fuziunea structurilor locale ale vechiului PNL şi vechiului PDL, care urmează a fi aprobate la nivelul Consiliului Naţional din 31 ianuarie.

Astfel potrivit liderului liberal, vor fi constituite comitete executive judetene si municipale. In fiecare dintre acestea, ponderea de reprezentare va fi de 80-20, adica 80% se va tine cont de rezultatul de la alegerile europarlamentare, in timp ce 20% va conta numarul de primari.

”Am stabilit ca aceste structuri, pentru că judeţele au dimensiuni diferite, să cuprindă între 30 şi 40 de membri. Asta nu înseamnă că dispar celelalte structuri constituite paritar, cele alese, birourile permanente judeţene. Dar luni, într-o altă şedinţă a comisiei de unificare vom stabili şi prerogativele atât ale comitetelor executive, cât şi ale birourilor permanente judeţene”, a mai spus Blaga.

El a precizat că din comitetele executive judeţene vor face parte ca membrii de drept parlamentarii şi, ”cu vot consultativ”, preşedinţii organizaţiilor de tineret, de femei, de oameni de afaceri şi vârsnici.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!