Vasile Blaga, despre candidatura Monicăi Macovei la Preşedinţie: Aici nu e pe TOANE, ci pe regulamente. Protocolul de fuziune prin comasare cu PNL, APROBAT cu unanimitate de voturi

0
4

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că partidul şi-a desemnat deja candidatul pentru Preşedinţia României, adăugând că ”aici nu e pe toane, ci pe regulamente”. El a raspuns astfel solicitării formulate de Monica Macovei de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei, informeaza Mediafax.

 

CITITI SI: Catalin Predoiu: Macovei si MRU FORTEAZA desemnarea lor drept candidati la alegerile PREZIDENTIALE, dupa ce au refuzat participarea la alegerile interne din PDL

 

Întrebat dacă democrat-liberalii au discutat despre solicitarea Monicăi Macovei de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei la prezidenţiale, Vasile Blaga a spus că ”PDL şi-a desemnat în cel mai democratic mod cu putinţă candidatul pentru Preşedinţia României”.

Nu am ce să adaug în plus. Aceasta este părerea unanimă a conducerii PDL. Aici nu e pe toane, e pe regulamente, şi ştiu că şi dânsa (Monica Macovei – n.r.) respectă regulamentele”, a spus preşedintele PDL.

 

CITITI SI: Monica Macovei cere sa fie INCLUSA in procesul de SELECTIE a CANDIDATULUI comun la prezidentiale. `Procesul trebuie sa fie deschis oricarei persoane care are sanse sa invinga PSD`

 

El adăugat că Macovei trebuia să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului PDL pentru prezidenţiale, la momentul în care a avut loc procedura respectivă, nu acum, când deja a fost desemnat Catalin Predoiu.

Monica Macovei a declarat, pentru ”România Liberă” că solicită să fie inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei la Preşedinţie.

Macovei a declarat că “procesul de selecţie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricărei persoane care are şanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale” şi că “extinderea acestui proces poate fi numai benefică deciziei dreptei de a câştiga alegerile”.

Democrat-liberalii au aprobat, cu unanimitate de voturi, protocolul de fuziune prin comasare cu PNL şi Statutul noului partid, a anuntat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga, la finalul şedinţei Colegiului Director, relateaza Mediafax.

Noul partid rezultat din fuziunea PDL şi PNL va fi un ”partid de centru-dreapta puternic, care să câştige toate alegerile de acum înainte”, a declarat Blaga.

Liderul PDL a mai precizat că, în aceeaşi şedinţă, a fost aprobată şi fuziunea între partidul Forţa Civică şi PDL.

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va pune umărul la întărirea PDL şi a dreptei, precizând că viitoarea fuziune între PNL şi PDL este ceea ce aştepta şi că nu există compromis care să nu se poată face, adăugând că se vorbeşte mult despre unitatea dreptei dar se face foarte puţin în acest sens.

”Am decis să primesc funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul PDL”, a spus Ungureanu, precizând că, în discuţiile avute cu PDL, şi-a exprimat opţiunea de a fi doar membru simplu dar, din respect pentru colegii săi din Forţa Civică şi ca garanţie a implicării totale a acestui partid în construcţia de viitor politic a dreptei, se vede nevoit să accepte această funcţie.

De altfel, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că această funcţie de prim-vicepreşedinte are caracter temporar, pentru că, în urma contopirii celor două partide, echipa de conducere a noului partid va avea o cu totul altă structură, în urma alegerilor interne.

Ungureanu a mai declarat că nu renunţă la candidatura la Preşedinţie şi că pune la dispoziţia deciziei PNL şi PDL această candidatură, dar şi proiectul său politic.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!