Vasile Blaga: O noua motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, in primavara

0
8

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, marți, la Realitatea Tv, că liberalii vor depune o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta în următoarea sesiune parlamentară, adică în primăvară, ceea ce înseamnă că liberalii nu cred în plecarea actualui premier prin demisie.

"Bineînțeles că noi o să depunem o moțiune de cenzură și în viitoarea sesiune parlamentară. Este rolul Opoziției să depună moțiune de cenzură și avem atâtea teme, har Domnului! Noi avem atâtea teme economice pe care le puteam evoca pentru această moțiune, dar nu puteam depăși această fază a trimiterii în judecată a lui Victor Ponta", a menționat Blaga, citat de Agerpres.

El a opinat că, până la viitoarea moțiune de cenzură, ar putea să-și schimbe poziția și partide care nu au susținut demersul PNL de marți.

"Puteți să fiți siguri că vom depune o moțiune de cenzură în primăvară împotriva Guvernului Ponta. Și lucrurile pot evolua: poate că unii dintre cei care azi îl sprijină vor ajunge la concluzia că au costuri politice prea mari în fața electoratului român și îl vor lăsa în pace", a completat copreședintele PNL.

Copreședintele PNL a susținut că liberalii puteau prelua guvernarea dacă ar fi accpetat să apleze la orice instrumente.

"Daca am fi fost mercantili si am fi vrut puterea cu orice pret, sa stiti ca aveam solutii. Puteam discuta maine dimineata de o formula guvernamentala in care cred ca erau solutii. Nu ne-a interesat lucrul acesta. Noi am spus foarte clar lucrurilor pe nume. Motiunea de cenzura se vrea o atentionare clara cine mai sustine un guvern condus de un om care nu are ce cauta in fruntea lui. N-a gasit altceva de cuviinta decat sa ameninte in continuare.

Aveam solutii pe care nu le-am folosit. Nu ne-au interesat solutiile astea", a spus Blaga, citat de Stiri pe Surse.

Moțiunea de cenzură "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", inițiată de liberali, a fost respinsă marți în ședința de plen a Parlamentului cu 207 voturi "pentru" și 8 "împotrivă".

Votul a fost secret cu bile, iar pentru a fi adoptată moțiunea are nevoie de 275 de voturi favorabile.

CITIȚI ȘI: Motiunea de cenzura a PNL a cazut. Blaga: Credibilitatea lui Ponta este zero

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!