Vicepremierul fără portofoliu Ciolacu anunță o gaură de 8 miliarde de lei la colectarea TVA

0
4

Marian Ciolacu vorbește de o gaura de circa 8 miliarde de lei la colectarea TVA si spune ca guvernul cauta solutii ca aceasta deficienta sa fie “cat mai repede diminuata”.

 

 

 

 "Cu certitudine ne vom incadra in cei 3% (deficit). Va fi un PIB mai mare si in 2017 va fi mai mare decat cel preconizat si credem noi din cifrele pe care le-am vazut si in 2018. Este normal ca au inceput discutii in toate sectoarele unde guvernul a gasit deficiente. Problemele s-au corectat, mai putin la TVA. (Nu s-au colectat) in jur de 8 miliarde lei", a spus Ciolacu intr-o conferinta de presa. 

 

"Datoria unui guvern responsabil este sa gasim solutii ca aceasta deficienta sa fie cat mai repede dimiunata. La TVA split se fac in continuare simulari. Oricum nu va avea o aplicare pompieristica. Vom incepe benevol, cei care vor incepe vor avea anumite bonificiatii. Decizia finala se va lua dupa ce vor veni cifrele de la ANAF. Oricum s-a depasit planul si in luna iulie si din ce cifre avem se va depasi planul si in luna august", a mai spus vicepremierul, care a laudat planul realizat de noua sefa a ANAF.

 

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!