Victor Ponta, catre politisti: Daca prindeti ticalosi care vor sa fure, FOLOSITI FORTA fara nicio jena

0
7

Premierul Victor Ponta a vorbit, miercuri, despre inundatiile din sudul tarii, in cadrul Comandamentului pentru situatii de urgenta de la Guvern, conform Ziare.com.

Victor Ponta a inceput prin a le multumi autoritatilor locale pentru modul in care au actionat, spunand ca se bucura ca multe vieti au fost salvate.

"Ma bucur ca ati salvat multe vieti, imi pare rau ca nu am reusit sa le salvam pe toate. Inteleg ca un deces a fost confirmat si mai sunt patru oameni disparuti, sa dea Dumnezeu sa ii gasim", a precizat prim-ministrul.

Ponta a subliniat ca "prioritatea absoluta este salvarea oamenilor, apoi a bunurilor", sustinand ca a vazut cat de greu se lasa acestia convinsi sa isi paraseasca locuintele.

"Ii inteleg, nu vrea nimeni sa isi piarda agoniseala, dar oamenii azi ne multumeau ca ieri i-am scos din case. Sa faceti un apel sa inteleaga ca viata lor e mai importanta decat ce au in curte", a spus Victor Ponta.

El a mentionat ca vigilenta maxima trebuie sa fie pe toata zona de sud, iar cei care stiu ca vor avea probleme in noaptea de miercuri sa fie pregatiti din timp.

De asemenea, Ponta i-a alocat fiecarui ministru responsabil cate o zona in care sa mearga joi si sa se asigura ca situatiile sunt tinute sub control. Astfel, Gabriel Oprea va merge in Valcea, Liviu Dragnea, in Teleorman, Dolj, Mehedinti si Olt, Mircea Dusa, in Caras-Severin si Daniel Constantin in Arges.

In plus, seful Executivului a facut un apel la Politie, sa nu ii lase pe “ticalosi” sa profite de pe urma inundatiilor.

"Politia, daca prindeti ticalosi care vor sa profite, sa intre, sa fure, va rog, duritate maxima! Este de zece ori mai condamnabil sa profiti de o asemenea situatie, asa ca forta impotriva lor puteti sa o folositi fara niciun fel de jena", a mentionat Victor Ponta.

Ponta a precizat ca in sedinta de guvern, care a fost amanata pentru joi, vor fi alocate 12 milioane de lei pentru "cheltuieli urgente", cum ar fi benzina sau autospeciale, si reparatii de drumuri si poduri, in cazul celor trei judete cel mai grav afectate de inundatii, Gorj, Valcea si Arges. Premierul a afirmat ca in acesti bani nu se incadreaza si reparatiile digurilor, pentru care vor fi alocate fonduri distincte.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!