Victor Ponta CRITICA propunerile lui David Cameron in privinta IMIGRANTILOR: Sunt nerealiste. Mare Britanie risca sa devina o tara ‘IMPOTRIVA A ORICE’

0
5

Propunerile lui David Cameron de limitare a imigrației dinspre alte țări ale Uniunii Europene sunt nefuncționale, a declarat premierul Victor Ponta pentru publicația britanică The Times. Oficialul român a avertizat că Marea Britanie riscă să își facă reputația unei țări 'împotriva a orice', informeaza Agerpres.

Victor Ponta a spus că țările est-europene au fost uimite la vremea respectivă (începutul acestui an, n.r.) despre dezbaterea din Marea Britanie referitoare la imigranți și a respins propunerile premierului britanic David Cameron de limitare a fluxului de imigranți către Marea Britanie. El le-a cerut liderilor politici britanici să dea dovadă de mai mult curaj în contracararea formațiunii eurosceptice UKIP (Partidul pentru Independența Marii Britanii) și a calificat drept 'ridicole' temerile privind o invazie din partea lucrătorilor cu slabă calificare din România și Bulgaria.

Potrivit cotidianului Daily Mail, membri importanți ai Partidului Conservator din Marea Britanie au pregătit un plan de limitare a imigrației din țările sărace deja membre ale Uniunii Europene, precum România și Bulgaria, sau aspirante la aderare, ca parte a procesului de renegociere a relației Regatului Unit cu blocul comunitar.

Astfel, ar urma să fie limitat numărul imigranților din țări unde salariile și ajutoarele sociale sunt mult mai mici decât în Marea Britanie. O astfel de măsură, care atentează la principiul de bază al UE privind libertatea de mișcare, ar fi primit susținere din partea unor membri ai guvernului, notează Daily Mail.

David Cameron s-a angajat să renegocieze apartenența Marii Britanii la UE înaintea unui posibil referendum privind ieșirea din blocul comunitar până la sfârșitul lui 2017. Cameron se confruntă cu apeluri din partea parlamentarilor conservatori de a prezenta măsurile pe care speră să le obțină în procesul de renegociere.

Unii membri ai Partidului Conservator vor ca el să adopte o poziție mai dură în privința imigrației, pentru a reduce amenințarea reprezentată de partidul UKIP, anti-european și anti-imigrație, la alegerile generale de anul viitor.

David Cameron a evocat în trecut propuneri privind limitarea imigrației din țări care aspiră la aderarea la UE, precum Turcia și Albania, până când economiile lor vor fi aliniate la cea britanică. Însă unii parlamentari conservatori vor ca ideea să fie extinsă și să includă și țări care sunt deja membre. Cetățenii acestor țări vor avea în continuare permisiunea de a veni în Marea Britanie, însă numărul lor va fi limitat.

La începutul acestui an au existat informații privind o divizare a guvernului în privința posibilității de a include în programul electoral al Partidului Conservator angajamentul de a opri afluxul de lucrători din cele mai sărace țări europene. Ministrul de interne Theresa May ar fi unul dintre cei în favoarea limitării numărului de imigranți din statele deja membre ale UE.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!