Victor Ponta, despre cazul Duicu: Niciodata nu l-am chemat pe dl Duicu. N-am discutat nici la mine in birou, nici in afara lui

0
7

Victor Ponta respinge orice acuzatie la adresa lui, in dosarul baronului PSD de Mehedinti, fostul sef al Consiliului Judetean (CJ), Adrian Duicu – acuzat ca si-ar fi folosit influenta din Cancelaria sau biroul premierului Romaniei. Astfel, conform evz Ponta sustine ca “niciodata nu l-am chemat pe dl. Duicu si n-am discutat nici la mine in birou, nici in afara biroului, despre asa ceva”.

Întrebat ce s-a întâmplat pe 13.06.2013 în cabinetul său, Victor Ponta a răspuns: "A fost stabilit de către DNA, după audierea dlui Tobă și Stoica, că niciodată nu l-am chemat pe dl. Duicu și n-am discutat nici la mine în birou, nici în afara biroului, despre așa ceva. Era o afirmație făcută la telefon de dl. Duicu, o discuție cu altcineva și de aceea procurorii au verificat și au transmis către instanță. Așa s-a exprimat la telefon dl. Duicu. Cu siguranță, nu au fost la mine în birou să discute despre așa ceva".

Reamintim că Vlad Stoica, şeful cabinetului premierului Victor Ponta, a fost audiat de DNA în dosarul fostului şef al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu. Vlad Stoica a fost citat în calitate de martor în acest dosar. Adrian Duicu este cercetat în stare de arest de patru luni.

Potrivit stenogramelor din dosarul DNA, Adrian Duicu şi-a folosit influența chiar din cancelaria sau biroul premierului Victor Ponta asupra șefului Poliției Române, Petre Tobă. Miza era numirea șefului Poliției Mehedinți, comisarul-șef Ștefan Ponea, într-o structură de conducere din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Toata problema s-a consumat in 13 iunie 2013: „Mă duc la premier dimineață și o să-l pun și pe premier să sune că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”, îi transmitea Duicu lui Doru Dumitrescu, adjunct al secretarului de stat din MAI.

Când a fost dus la mandat, Duicu a explicat că, atunci când a spus „Șeful ăl mare”, s-a referit la Vlad Stoica, șeful Cancelariei Primului Ministru. El a recunoscut întâlnirea cu Tobă, dar a arătat că nu știe cine l-a chemat în Cancelarie.

Despre SMS-ul trimis, „mă duc la premier dimineață…”, el a declarat judecătorului că „nu știe ce a vrut să zică”. Fostul ministru de Interne Radu Stroe a declarat că nu își amintește de vreo întâlnire în cabinetul lui Victor Ponta în care să se fi discutat despre numirea șefului IPJ Mehedinți. „Noi am avut mai multe întâlniri, nimic pe acest subiect, nimic”, a spus Stroe. Întrebat de presă dacă a avut o discuție cu șeful Poliției Române despre nominalizarea lui Ponea, Victor Ponta a răspuns: „Nu, nu cred”.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!