Victor Ponta, despre independenta justitiei: Garantata, dar e nevoie si de responsabilitate

0
23

Independenta justitiei este garantata, insa este nevoie si de responsabilitate, fiind raportata la un mecanism intern al sistemului, a declarat premierul Ponta, potrivit Romania Libera.

"Independenţa justiţiei este garantată şi e un lucru foarte bun. Partea a doua este partea de responsabilitate, care ţine de sistem. Justiţia este o putere egală cu Legislativul şi Executivul şi cred că are deja, sau îşi formează, mecanisme prin care să fie şi responsabilă. Ceea ce e în obligaţia mea – partea de logistică, să mă asigur că magistraţii au nişte venituri consistente care să-i ferească de tentaţia corupţiei şi mai trebuie să facem un lucru, şi anume să vedem eficienţa serviciului public, cât de mult durează un proces, cât de mult costă. Partea care ţine însă de responsabilitate este un mecanism intern al sistemului şi, atât timp cât dinspre politic nu mai au – cum au avut pe vremea lui Băsescu – constrângeri, cred că o vor face. Sper", a spus Ponta.

Întrebat ce se întâmplă cu cei din sistem care au avut o anumită influenta politica în ultimii zece ani, Ponta a răspuns : "Ca să citez dintr-un confrate al dumneavoastră, jurnalist, poate se eliberează şi ei".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!