Victor Ponta, despre perchezitiile de la MediaPRO: Nu am stiut, a fost o intamplare

0
4

Victor Ponta a declarat, marti, ca nu a avut nicio informative despre descinderile politiei la sediul MediaPRO din Buftea. Afirmatia vine in contextul in care premierul a declarat, luni, la un post TV ca Adrian Sarbu, patronul trustului PRO, a venit la el in birou pentru a-i cere sa opreasca anumite controale ale Fiscului asupra firmelor sale, conform stiripesurse.

 “Nu am avut niciun fel de informaţie, a fost o întâmplare. Nu ştiu ce se întâmplă azi (n.r. – marţi), nu am aflat decât din presă. Eu ştiu că din 2012 sau 2013 ANAF îşi face datoria şi controlează toate firmele şi eu nu pot să opresc şi nici nu vreau să opresc vreun control de la ANAF, chiar dacă asta presupune să fiu în conflict cu vreun proprietar de media”, a spus Victor Ponta, întrebat dacă ştia dinainte despre descinderile poliţiei la sediul MediaPRO din Buftea.

CITESTE SI: PERCHEZITII la studiourile Media Pro. PREJUDICIU inregistrat este de 1,5 milioane de euro. 13 persoane urmeaza sa fie duse la audieri

Ponta a adăugat că Sârbu i-a spus atunci când a venit la el în birou că este vorba despre controale ANAF şi că, neexistând înregistrări în biroul său, nu poate să dea detalii, pentru că nu le mai ţine minte exact pe toate.

De cealalta parte, Adrian Sarbu a reactionat transant fata de acuzatiile premierului.

"Minte!", a declarat acesta ca raspuns la afirmatia facuta luni seara, de Victor Ponta.

Sediul MediaPRO din Buftea şi alte 66 de societăţi comerciale, multe dintre ele fictive, sunt în vizorul poliţiştilor Capitalei care efectuează marţi 26 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.
Premierul Victor Ponta a declarat luni la B1 TV că nici Adrian Duicu, nici Petre Tobă nu au fost la el în birou, în schimb a fost Adrian Sârbu, care i-a spus că are un control de la ANAF şi i-a cerut să îl oprească, Ponta adăugând că i-a transmis că nu poate face acest lucru.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!