Victor Ponta, despre propunerea lui Iohannis ca intre membrii CSAT sa se regaseasca si procurorul general: Este o idee corecta. O voi sprijini

0
3

Victor Ponta a postat un mesaj pe Twitter in care spune ca va sprijini propunerea lui Klaus Iohannis ca intre membrii CSAT sa se regaseasca si procurorul general. "Cred ca este o idee corecta / si initiativa legislativa pt CSM ICCJ si PG – voi sprijini aceste propuneri", a scris premierul, relateaza Hotnews.


Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti, in discursul rostit in deschiderea sedintei CSM, ca "din punct de vedere al consolidarii sistemului judiciar, opinez ca, in perspectiva regandirii si modernizarii arhitecturii institutionale a legilor sigurantei nationale si a legii CSAT, este util sa luam in discutie daca nu cumva intre membrii CSAT ar trebui sa se regaseasca si procurorul general, nu o persoana anume, ci institutia procurorului general.

 

CITITI SI: LIVE VIDEO TEXT. CSM isi alege noua conducere. Iohannis: Procurorul General trebuie sa fie membru al CSAT. CSM si Parchetul sa aiba iniţiativa legislativa. CSM sa reactioneze la ATACURILE impotriva justitiei

 

De asemenea, cred ca CSM, Inalta Curte si Parchetul General ar trebui sa poata avea initiativa legislativa pentru ca reprezinta institutiile de aplicare a legii, respectiv de guvernare a justitiei." 


Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, este cunoscut ca un apropiat al premierului Victor Ponta.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!