Victor PONTA, despre relatia cu IOHANNIS: Mi-am cerut SCUZE pentru campanie. Iohannis nu va cauta o SOLUTIE IMORALA ca sa schimbe Guvernul

0
9

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat sambata seara, la B1 Tv ca relatia sa cu presedintele Klaus Iohannis este una buna. Ponta a afirmat ca l-a sunat pe Iohannis pentru a-si cere scuze pentru ceea ce s-a intamplat in campania electorala si ca nu crede ca Iohannis va apela la "solutii imorale" pentru a scapa de el din fruntea Executivului, relateaza ziare.com


"Mi-am cerut scuze pentru campanie si am zis haideti sa lucram impreuna. Acum stiu ca e tema numarul unu ca de ce nu ne certam. Eu cred ca e foarte bine si nu putem sa fim mereu de acord, dar sa putem sa punem impreuna energii si oameni eu cred ca e un lucru bun.

E prima data in Romania cand, printr-o conjunctura, 6 milioane care l-au votat pe Iohannis sunt reprezentati de el ca presedinte si cei care m-au votat pe mine sunt reprezentati de mine ca prim-ministru", a punctat Victor Ponta, intr-un interviu inregistrat si difuzat sambata seara de B1 Tv.


El s-a aratat convins si de faptul ca o eventuala motiune de cenzura impotriva Guvernului sau nu va avea sanse de reusita si majoritatea de care se bucura in Parlament va rezista pana in 2016."Cred ca va rezista chiar fara mari probleme aceasta majoritate chiar pana la alegerile din 2016. Nu ca le dau sfaturi celor din Opozitie, dar pentru ei ar fi bine sa nu vina nepregatiti la guvernare. (…) Motiunea de cenzura e o chestiune serioasa, dar sansele sunt foarte mici sa treaca, daca nu cumva inexistente", a mai spus premierul.
 

CITITI SI: VIDEO Victor PONTA: VANGHELIE, daca nu il dadeam afara din PSD nu spunea ca am BLOCAT VOTUL. GEOANA, provocat de faptul ca nu l-am desemnat MINISTRU DE EXTERNE

 

Mai mult, Ponta nu il vede pe Iohannis actionand ca fostul presedinte pentru schimbarea Guverului. "Nu, avem categoric in aceste prime 20-25 de zile o colaborare asa cum ar fi normal intotdeauna sa existe intre presedintele tarii, oricum il cheama, si premierul tarii, oricum il cheama. Nu-l vad pe Iohannis cautand o solutie imorala ca sa schimbe Guvernul", a declarat premierul.
 

Cat despre relatiile cu fostul presedinte Traian Basescu, mai ales in ce priveste alocarea unei case pentru fostul sef de stat, Ponta spune ca acesta este "un client foarte cusurgiu". Intrebat daca este un om razbunator Ponta a spus ca nu, dar pentru fiecare lucru exista "exceptia care confirma regula".

"Basescu e un client foarte cusurgiu. Ultima oara cand am intrebat, ca nu ma ocup personal, nu sunt agent imobiliar, i-au fost transmise 7. Chiar era o lista cu 7 posibile locuinte. Pana la urma o sa-si aleaga una. Cred ca am facut f bine inchiriind Vila Dante si luand 20 de mii de euro pe luna. Nu am dorinta de a ma razbuna. (Nici macar pe Traian Basescu – intrebare) Exceptiile confirma regula", a conchis Ponta. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!