Victor Ponta: E nevoie de un consens politic pentru aderarea României la zona euro în 2019

0
6

Victor Ponta, premierul Romaniei, a scris pe pagina sa de Facebook, că ar fi nevoie de un consens politic pentru aderarea Romaniei la zona euro in 2019. Ponta a mai precizat ca ar fi nevoie si de o implicere a patronatelor, IMM-urilor si sindicatelor.

 

CITITI mesajul primului ministru:

 

"România își dorește să intre în zona euro în a doua parte a anului 2019. Este un moment simbolic pentru că tot atunci România va avea președinția UE. Dar avem câțiva pași esențiali pe care trebuie să-i facem pentru a atinge acest obiectiv. În primul rând, avem nevoie de un consens politic de care sa ne ținem până în 2019. În al doilea rând, de implicarea în acest proiect a reprezentanților lumii economice: patronate, IMM-uri și sindicate. Oamenii trebuie să înțeleagă ce înseamnă trecerea la euro, care sunt avantajele și dezavantajele", a scris Ponta, vineri, pe contul său de Facebook

 

CITESTE SI: Mugur ISARESCU: Exista CONSENS POLITIC pentru ADERAREA Romaniei la ZONA EURO în 2019

 

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ieri organizarea de consultari cu partidele politice, pe tema aderarii tarii la zona euro. Seful statului s-a intalnit, astazi, cu premierul Victor Ponta si Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, in acest sens.

 

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele “a lansat consultari pe aceasta tema, astfel incat Romania sa fie cat mai bine pregatita, iar adoptarea euro sa fie in beneficiul tuturor cetatenilor”, se arata intr-un comunicat.

 

De altfel, Palatul Cotroceni mai transmite ca in cadrul discutiile de astazi a fost luata decizia infiintarii unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, cu scopul de a asigura “proiectarea, coordonarea si monitorizarea etapelor si responsabilitatilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv”.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!