Victor Ponta efectueaza o vizită la Chişinău. Iohannis si-a amanat vizita

0
7

Portalul de ştiri din Moldova Unimedia.info transmite, citând unele surse, că premierul Victor Ponta va efectua o "vizită-fulger" la Chişinău. Premierul urmeaza să aibă o discuţie cu liderii partidelor proeuropene din Republica Moldova, la care vor fi prezenţi şi alţi oficiali europeni, relateaza Mediafax.

 

"Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizită", au precizat, de asemenea, surse politice pentru MEDIAFAX.

 

Şi Radio Chişinău informează, citând surse din cadrul partidelor proeuropene, că un grup de politicieni europeni se va afla, marţi, la Chişinău, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situaţia politică din Republica Moldova.

 

CITITI SI: Discutie telefonica Iohannis-Timofti. Vizita presedintelui roman la Chisinau a fost AMANATA

 

Potrivit surselor, din delagaţie fac parte premierul român Victor Ponta, preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum şi un reprezentan al socialiştilor europeni.

 

Şi preşedintele Klaus Iohannis urma să efectueze o vizită la Chişinău, în perioada 22-23 ianuarie, dar şi-a amânat vizita în urma unei convorbiri telefonice avute, luni, cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în urma căreia cei doi şefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în această ţară condiţiile pentru vizita lui Iohannis şi au stabilit ca aceasta să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern.

Formaţiunile politice proeuropene de la Chişinău nu au reuşit încă să ajungă la un acord după alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!