Victor Ponta: Îmi pare rău că m-am dus la Cotroceni, când te bagi în COCINA te mănâncă porcii… Doamna Eba și doamna Udrea se pricep mai bine la economie decât cei de la Harvard

0
9

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îi pare rău că a dat curs invitației președintelui Traian Băsescu și a mers la Cotroceni pentru a discuta pe tema CAS, făcând apel la toți miniștrii-parlamentari să participe în septembrie la revotarea legii privind reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale.

"Vreau să vă spun tuturor membrilor Guvernului, sigur, îmi pare rău și am făcut o greșeală că m-am dus la Cotroceni. Eu am gândit instituțional că între instituții trebuie să existe respect, dar m-am învățat: când te bagi în cocină te mănâncă porcii. Însă cred că, după decembrie, o relație instituțională între președinte, Guvern, Parlament trebuie să existe și, indiferent de lucrurile murdare care s-au întâmplat în acești nouă ani și jumătate, prestigiul funcției de președinte și al celei de prim-ministru, de membru al Parlamentului trebuie restabilit", a afirmat prim-ministrul, în deschiderea ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.

 

CITITI SI: VIDEO Traian BASESCU: Premierul nu a fost niciodată PREGATIT la consultările de la Palatul Cotroceni. Nu exclud posibilitatea de a face publice mai multe INREGISTRARI cu Victor PONTA

 

Ponta a adăugat că îi pare rău și pentru tratamentul de care a avut parte la Cotroceni ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu.

"Îmi pare rău pentru doamna Petrescu. Eu cred că a făcut bine că s-a întors în țara în care doamna Eba și doamna Udrea se pricep mai bine la economie decât cei de la Harvard. Dar, eu cred sincer și vreau să dau un mesaj pentru toți tinerii bine pregătiți din România că doamna Eba și doamna Udrea sunt o parte a acestei societăți, însă cei mai mulți sunt cei care apreciază profesionalismul și, din acest punct de vedere, succes celor tineri", a afirmat premierul.

Șeful Executivului a făcut apel la miniștrii Cabinetului său care au și calitatea de parlamentari să meargă în legislativ în luna septembrie pentru a revota legea privind reducerea CAS.

"Vreau să vă rog pe toți cei care sunteți membrii ai Guvernului, dar mai ales membri ai Parlamentului, în septembrie, să mergem să revotăm proiectul de lege care probabil va fi retrimis Parlamentului de președinte și să asigurăm pentru mediul de afaceri stabilitate și predictibilitate. Acesta este lucrul cel mai important într-o economie care se dezvoltă", a spus Ponta.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!