Victor Ponta, in campanie agresiva: EU AM PROPUS-O PE KOVESI LA DNA. Basescu NU A VRUT-O INITIAL ACOLO

0
4

Intr-un interviu pentru EVZ, premierul Ponta sustine ca el a propus-o pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA si ca presedintele Basescu “nu a vrut-o initial”, seful statului sustinand-o doar la televizor, conform Hotnews. Propunerile pentru sefia parchetelor au fost facute in 2013, in baza unor controversate negocieri politice intre presedinte si premier.

Laura Codruta Kovesi a fost  numita in toamna lui 2012 de catre guvernul Ponta in functia de inalt reprezentant al guvernului la Bruxelles pe langa Comisia Europeana. In aprilie 2013 a fost numita la sefia DNA.

Fragment din interviul acordat de Victor Ponta pentru Evenimentul Zilei (publicat doar in editia tiparita)

Rep: A ramas o enigma nominalizarea Laurei Codruta Kovesi la DNA, in conditiile in care baronii PSD cu probleme sperau sa scape de "justitia lui Basescu". Care au fost motivele care v-au determinat sa o sustineti pe Laura Codruta Kovesi? Traian Basescu?
Victor Ponta: Nu, Traian Basescu nu a vrut-o pe Kovesi acolo initial. Dupa aceea, sigur ca a fost de acord.

Rep: De ce spuneti ca nu o voia Traian Basescu?
VP:
Nu mai stiu, am memorie selectiva. Eu am considerat ca este persoana care se bucura de credibilitate, nu in fata mea, a partidului si a guvernului, ci a institutiilor internationale care monitorizeaa starea Justiei din Romania si de aceea am propus-o. Ma bucur caci se pare ca a fost o solutie de succes. (…)

Rep: Deci Traian Basescu a cedat si cu Kovesi si cu Nitu? Spuneti ca au fost propunerile dvs.?
VP:
Nu, au fost discutate cu presedintele. El il dorea pe dl. Morar neaparat la Parchetul General si nu a insistat pentru alta persoana. Asta a fost intentia dansului si am spus ca nu il voi propune niciodata. Cu dna Kovesi a insistat la televizor. Cu mine, nu.

Rep: Mai sustineti atunci ideea de DNA basist?
VP:
In continuare cred ca dosarele facute in perioada referendumului de dl. Morar sunt dosare politice. Eu n-am oprit mersul justitiei. Azi cred ca DNA este mult mai independent decat in 2012.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!