Victor Ponta, la Chisinau, despre cetateanul roman expulzat din Republica Moldova: Romanii care fac ceva rau in Moldova sa fie sanctionati de justitie

0
7

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, in timpul unei vizite la Chisinau, ca toti cetatenii romani din Republica Moldova au drepturi care trebuie respectate de autoritati dar acestia trebuie sanctionati atunci cand incalca legea. Premierul a facut referire astfel la cazul lui George Simion, presedintele Platformei Unioniste "Actiunea 2012", care a fost expulzat acum cateva zile din Republica Moldova, relateaza ziare.com


Ponta a declarat ca a discutat cu omologul sau moldovean Chiril Gaburici atat proiecte economice cat si anumite probleme pe care le au, referindu-se la cazul lui George Simion, care a fost expulzat din Republica Moldova in Romania pe 13 mai, avand o interdictie de a intra in Republica Moldova de 5 ani.
 

Victor Ponta a declarat ca justitia din Moldova este independenta si decizia care va fi luata in acest caz nu va mai fi contestata de nimeni. Premierul a subliniat ca romanii din Republica Moldova au drepturi, dar ca trebuie sa fie sanctionati atunci cand abuzeaza de ele.

 

CITITI SI: 25.000 de oameni participa la Chisinau la un miting pentru unirea cu Romania

 

"Relatia noastra speciala inseamna sa ne protejam cetatenii, sa le respectam toate drepturile si sa le cerem sa nu abuzeze de drepturile pe care le au. Toti cetatenii romani care vin in Republica Moldova sunt protejati si li se respecta drepturile si, daca fac ceva rau, sa fie sanctionati de justitie. Justitia din Romania si din Republica Moldova are un grad de independenta, astfel incat sa poata lua decizii. Stiti la ce ma refer…la cazul cetateanului roman George Simion. Sunt convins ca justitia din Republica Moldova va lua decizia corecta, pe care nu o sa o conteste nimeni", a explicat Victor Ponta.


Autoritatile de la Chisinau l-au expulzat in Romania pe George Simion, liderul unei miscari care militeaza pentru unirea tarii noastre cu Republica Moldova si care a organizat un protest ce s-a desfasurat pe 16 mai la Chisinau. Acesta a primit interdictie sa mai intre in Moldova timp de cinci ani.
 

George Simion a spus, la scurt timp dupa ce a fost expulzat, ca autoritatile moldovene nu au fost deacord cu manifestatia, pentru ca "se temeau sa nu fie multa lume pe 16 mai pentru unire".
 

Masura luata de serviciile de informatii moldovene a starnit numeroase proteste, inclusiv la vama prin care Simion a fost dat afara din tara. Zeci de personalitati din Moldova au cerut in strada revocarea deciziei de expulzare a cetateanului roman.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!