Victor Ponta: Majoritatea parlamentara este stabila

0
7

În această seară, premierul Victor Ponta a declarat că este sigur de menținerea actualei majorități parlamentare. El a mai adăugat că președintele Klaus Iohannis a făcut o "declarație instituțională" atunci când a afirmat că dorește să lucreze cu un guvern PNL și cu un alt premier, arată Hotnews.

 

Întrebat în cadrul unei emisiuni de la postul Antena 3 cât de sigur este pe o scală de la unu la zece de menținerea actualei majorități parlamentare, premierul a răspuns: "Este o apreciere subiectivă până la urmă. Eu zic că nouă".

 

"Până acum, într-o lună de eforturi mediatice și politice importante, s-au strâns domnul Vanghelie cu domnul Geoana, pe care oricum nu prea e numărat la noi, ca să fiu foarte sincer, știu că nici nu au votat vreunul dintre ei direct sau prin reprezențanti în 15 decembrie. Pe 15 decembrie am cerut un vot de încredere, am primit 377 de voturi, împotrivă au fost 143 și dincolo de câteva foarte mici permutări cred că e o majoritate solidă care va guverna până la alegerile parlamentare", a precizat Victor Ponta.

 

Ponta s-a referit și la declarațiile președintelui referitoare la un posibil guvern PNL:

 

"Eu am văzut ce a declarat dl Iohannis și mai departe… ce își doresc unii jurnaliști care îl intervievau nu are nicio legătură cu declarațiile. A făcut o declarație instituțională, foarte clară. A zis: nu e treaba președintelui să schimbe majorități și slavă Domnului că a zis acest lucru".

 

"PNL își doreste să ajungă la guvernare", a declarat joi seara președintele. Invitat în emisiunea “Jocuri de putere”, la Realitatea TV, Klaus Iohannis a precizat că pentru postul de premier l-ar alge pe Cătalin Predoiu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!