Victor Ponta nu renunta la descentralizare: Raman la parerea ca este cea mai buna idee

0
7

"Eu n-am renuntat la ideea ca cea mai buna solutie este descentralizarea”, a declarat Victor Ponta, marti, la Craiova. Premierul participa la deschiderea lucrarilor Asociatiei Municipiilor din Romania, eveniment la care iau parte primari din toata tara, conform ziare.com.

"Eu n-am renuntat la ideea ca cea mai buna solutie este descentralizarea (…). Primarii stiu ca avem in Romania o regie mai tare decat Parlamentul, RADEF (Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor – n.red.), aia cu filmele, n-a reusit nici Guvernul Boc, niciun guvern…avem cu totii in orase cinematrografe parasite, cu sobolani…am schimbat consilii judetene, legi, nu s-a putut (descentralizarea – n.red) ", a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul a facut referire si la palatele copiilor, stadioanele si salile de sport ce ar trebui descentralizate, precizand ca "primarii le administreaza mai bine decat un minister de la Bucuresti" si ca "dupa ce scapam de nebunia politica, trebuie sa nu abandonam descentralizarea".

"Va rog sa nu o stergeti din minte si sa nu va dati batuti", le-a spus Ponta edililor, adaugand ca stie ca pana in noiembrie e mai greu. "In 2015 trebuie sa o luam de la capat si chiar trebuie sa facem descentralizarea, ca stiti cu ce va confruntati cand umblati pe la Bucuresti dupa semnaturi", a mentioant Victor Ponta.

"Si trebuie sa-mi spuneti si de pregatirea pentru iarna, voi cereti mai mult, eu dau mai putin, dar pana la urma trebuie sa nu inghete oamenii in case", a continuat seful PSD, care isi va lansa candidatura la alegerile prezidentiale din noiembrie marti dupa-masa, in cadrul Consiliului social-democrat, care se va desfasura la Craiova.

Victor Ponta a vorbit si despre problemele din consiliile generale, judetene si locale pe fondul schimbarilor politice din ultima perioada, dand exemplu scandalul de la Primaria Bucuresti, unde social-democratii au pierdut majoritatea, dupa ce nu au mai fost sustinuti de cativa membri PP-DD.

"Oprescu are o problema de conturare a unei majoritati in Consiliul General, cred ca se intampla in mai multe, la Sfantu Gheorghe nu mai e o noutate (…). In multe comunitati, schimbarile politice afecteaza buna desfasurare a activitatii in consiliile locale si judetene", a precizat Ponta.
 

Legea descentralizarii, neconstitutionala

Premierul a readus in discutie controversata descentralizare, in contextul in care Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit in februarie ca legea este neconstitutionala "in ansamblul ei" si trebuie refacuta in totalitate.

Judecatorii CCR considera ca Legea descentralizarii este neconstitutionala in ansamblul sau, in primul rand pentru ca nu se bazeaza pe analize de impact, standarde de cost si de calitate, nu a fost testata prin "faze pilot", nu este clara, precisa si previzibila, toate acestea incalcand prevederile Legii-cadru nr.195/2006 si, implicit, Constitutia.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!