Victor PONTA, obiectiv pentru 2015-2016: REDUCEREA TVA cu 3 procente in special la produsele ALIMENTARE

0
7

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, vineri, la Iasi, ca se va incerca o reducere a TVA cu pana la 3%, acesta fiind un obiectiv al guvernului pentru perioada 2015-2016. Nu este insa sigur daca aceasta reducere va fi generala sau se va limita doar la anumite categorii de produse, in special la cele alimentare, potrivit Mediafax.


"Un obiectiv pentru 2015-2016 este aplicarea fie a unei reduceri generale de TVA (…), fie scaderea TVA la categorii de produse, in special cele agricole, alimentare", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa la Iasi, unde mai are programate intalniri cu primarii din judet.
 

Premierul Victor Ponta a precizat ca reducerea generala de TVA s-ar putea face cu "un punct-doua, trei puncte maxim procentual".
 

In acelasi context, Ponta a adaugat ca exista si varianta scaderii TVA, "asa cum s-a facut pentru paine", la categorii de produse, in special cele alimentare.

 

CITITI SI: Premierul Victor Ponta ii raspunde presedintelui Iohannis: Programul nostru este CEA MAI BUNA VARIANTA pentru Romania

 

Ponta a precizat ca va trebui luata o decizie de politica fiscala si ca, cel mai probabil, aceasta masura ar putea fi aplicata de la 1 ianuarie 2016.
 

Premierul Victor Ponta se afla la Iasi, unde s-a intalnit cu reprezentanti ai Camerei de Comert, in cursul dupa-amiezii de vineri urmand sa aiba intrevederi cu primarii PSD din judet. In cursul zilei de sambata, Ponta va participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii, la care va fi prezent si presedintele Klaus Iohannis.
 

Cu o zi in urma, un membru al PSD i-a recomandat premierului Ponta sa nu participe la evenimentele de Ziua Unirii, din 24 Ianurie, existand riscul sa fie fluierat de multime in conditiile in care actualul guvern nu a acordat importanta prea mare regiunii Moldovei.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!