Victor Ponta: Parteneriatul cu SUA, foarte important pentru Romania. Urmatorul presedinte va fi PRO-AMERICAN si PRO-EUROPEAN

0
6

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca parteriatul Romaniei cu Statele Unite ale Americii (SUA) a fost intotdeauna foarte important, precizand ca se bucura sa vada ca, acum, acest parteneriat este foarte important si pentru Washington. Declaratiile au fost facute in cadrul receptiei oferite de Ambasada SUA cu ocazia celebrarii Zilei Independentei – 4 iulie, conform Agerpres.

Ponta a afirmat, într-un discurs susținut la recepția oferită de Ambasada SUA de 4 iulie, că în Afganistan militarii români "au plătit un tribut foarte mare pentru a arăta că România este un partener de nădejde" și că România are "soldați curajoși, gata să își servească țara".

El a mulțumit SUA pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în decizia sa către democrație și integrarea europeană.

"Asigur SUA că România va fi un partener onest și angajat pentru Republica Moldova, pentru Ucraina, pentru Georgia, pentru toate statele care au decis să meargă pe calea pro-europeană și a democrației", a mai spus premierul.

Ponta a subliniat că următorul președinte al României va fi unul pro-european și pro-american, argumentând că toți politicienii importanți ai României sunt pro-americani și pro-europeni.
 

Ponta: Mesajele SUA – rezonabile si binevenite

Totodata, Ponta a declarat ca mesajele transmite de Washington cu privire la combaterea coruptiei si importanta statului de drept in Romania sunt “rezonabile si binevenite”, conform Hotnews.

"Mesajele pe care Administratia SUA si reprezentantii lor de aici le-au transmis intotdeauna societatii romanesti cu privire la importanta statului de drept, a transparentei, a combaterii coruptiei, cred ca aceste mesaje sunt rezonabile si binevenite pentru ca este interesul principal al Romaniei sa fie o societate transparenta si un stat de drept. Sunt foarte bucuros sa vad ca vicepresedintele Biden si alti inalti reprezentanti ai Administratiei SUA si reprezentantii Ambasadei SUA au mentionat progresele din toate aceste zone si cred ca putem urma acest tren pozitiv si aceasta cale pozitiva", a spus Ponta, la Ambasada SUA.

El i-a transmis insarcinatului cu afaceri al Statelor Unite la Bucuresti, Duane Butcher, ca stie ca i se va incheia in curand mandatul si ca ii va lipsi.

“Romania a inregistrat progrese extraordinare in lupta impotriva coruptiei, in asigurarea existentei unor institutii independente si crearea unei societati in care toti cetatenii sunt egali in fata legii”, a declarat, joi, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, Duane Butcher, la receptia de la Ambasada SUA.

El a adaugat ca Romania ar trebui sa fie mandra de ceea ce a realizat in cei 25 de ani de la Revolutie, desi mai exista provocari care trebuie depasite.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!