Victor PONTA sustine proiectul PNL privind adoptarea legii INSOLVENTEI persoanelor FIZICE

0
3

Premierul Victor Ponta a afirmat, pe contul sau de Twitter, ca sustine demersul PNL in privinta convocarii unei sesiuni de urgenta a Parlamentului pentru adoptarea legii insolventei persoanelor fizice. 

 

"Ma bucur ca PNL vine cu o pozitie rationala (dupa aberatiile populiste gen Predoiu)! Voi sustine demersul", a spus Ponta.


Precizam ca Alina Gorghiu, co-presedinte al PNL, cere convocarea in sesiune de urgenta a Parlamentului pentru adoptarea proiectului legii insolvenţei persoanelor fizice. "Legea insolvenței persoanei fizice oferă clientului, care nu mai poate achita ratele, o soluție de reeșalonare a ratelor și poziția corectă de negociere cu banca, pe baza veniturilor pe care le obține", arata Alina Gorgiu intr-un comunicat de presa.
 

CITITI SI: Reactia POLONIEI, a UNGARIEI si a CROATIEI la cresterea record a FRANCULUI ELVETIAN. Ce masuri vor fi luate in ROMANIA

 

Catalin Predoiu ceruse, saptamana trecuta, Bancii Nationale sa convoace de urgenţă o întâlnire cu şefii instituţiilor bancare cu expunere mare pe creditele în franci elveţieni pentru a găsi soluţii urgente pentru clienţi.

 

"O derogare de la plata ratelor pentru o perioadă ar fi o soluţie! O plafonare agreată cu băncile a unui curs stabilit şi în funcţie de cotaţiile de la data contractării creditului ar putea reprezenta o altă soluţie! Situaţia devine gravă, în condiţiile în care pieţele estimează noi maxime pentru franc", afirmase saptamana trecuta Predoiu, pe contul sau de Facebook.

 

Francul s-a apreciat, luni, atingand un nou maxim istoric. Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,4716 lei/unitate, in crestere fata de cotatia de vineri, care a fost de 4,4228 lei/unitate, arata Ziare.com.

 

CITITI SI: Noua crestere a francului elvetian: 4,4716 lei per unitate conform BNR

 

Francul elvetian a crescut cu aproape 16%, in contextul in care banca centrala din Elvetia a decis sa renunte la pragul minim de curs de 1,2 franci pentru un euro. Daca moneda va creste in continuare in acelai ritm, moneda elvetiana mai are putin si o ajunge pe cea europeana, avand in vedere ca un euro a fost cotat, luni, la 4,5018 lei. Dolarul a scazut usor, pana la la 3,8815 lei/unitate de la 3,8863 lei/unitate, iar aurul s-a scumpit de la 156,9255 lei/gram la 159,1885 lei/gram.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!