Victor Ponta trimite Corpul de Control la Secretariatul de Stat pentru Revolutionari (surse)

0
11

Secretariatul de Stat pentru Revolutionari va fi vizat de o ancheta a Corpului de Control al prim-ministrului. Decizia a fost luata la cererea premierului Victor Ponta, care a solicitat verificarea activitatii Secretariatului incepand cu 1990, in principal modul in care au fost acordate certificate de revolutionar, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Controlul a fost dispus după ce mai multe sute de revoluţionari au protestat, luni, la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate.

"A fost dispus un control privind activitatea din ultimii 25 de ani la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari. Ideea este de a vedea cine şi ce fel de certificat a primit în aceşti 25 de ani", au declarat sursele citate.

Mai multe sute de revoluţionari au protestat, luni, la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate.

Revoluţionarii, al căror număr a fost, la un moment dat, de câteva sute, au protestat mai întâi la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, iar apoi s-au instalat pe trotuarul din faţa muzeului Antipa.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că vor fi obligaţi să obţină, pentru indemnizaţii, noi certificate prin care să ateste că au avut "un rol determinant" la Revoluţie, după cum a decis Guvernul la sfârşitul anului trecut.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!