Victor Ponta: Voi candida la prezidentiale. Marti voi cere sprijinul PSD

0
6

"Voi candida (la prezidentiale – n.red.)”, a afirmat premierul Victor Ponta, joi, intr-un interviu pentru Adevarul. “ Pe 29 (iulie – n.r.), marţi, voi cere în cadrul structurii PSD, sprijinul pentru candidatură. În septembrie avem nevoie de un Congres”, a mai spus Ponta, conform Hotnews.

Victor Ponta a mai spus ca decizia PNL de a-l avea candidat la prezidentiale pe Klaus Iohanis si nu pe Crin Antonescu i-a luat o piatra de pe inima, pentru ca seful Executivului il considera pe Crin drept “cel mai dificil contracandidat”.

"Orice candidat va fi in turul doi va fi un candidat foarte puternic, nu neaparat prin persoana individuala, ci prin faptul ca va incerca sa stranga voturile cat mai multora in turul II. Strict la nivel personal, cu siguranta cel mai dificil contracandidat al meu ar fi fost Crin Antonescu, in primul rand pentru ca mi-a fost prieten si mi-e greu sa ma lupt cu oameni care mi-au fost apropiati. Din acest punct de vedere, decizia recenta a PNL mi-a luat o piatra de pe inima".

Cat despre etnia germana a celui ce se contureaza a fi prezidentiabilul dreptei – Klaus Iohannis -, Victor Ponta a sustinut ca “nu e nimic de reproşat că e etnic german, dar nici mie nu trebuie să-mi fie reproşat că sunt român. Sunt în România şi mă mândresc că sunt roman”.

Adevărul: Credeţi că va conta faptul că Iohannis este etnic german?

Ponta: Ştiu că nu va fi o temă a mea de atac, nu e nimic de reproşat că e etnic german, dar nici mie nu trebuie să-mi fie reproşat că sunt român. Sunt în România şi mă mândresc că sunt român. La fel e discuţia despre religie, nu e nimic rău că e protestant, dar eu sunt ortodox. Nu cred că va fi un subiect, dar nici nu vreau să creăm un anumit complex – să vină cineva din afară, că noi nu suntem în stare. Avem resursele noastre, ca ţară, de a ne dezvolta. Nu cred că e un defect pentru Iohannis că e german, dar să nu-mi reproşeze mie cineva că sunt român.

Citeste interviul integral pe Adevarul.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!