Victor PONTA: Vom construi trei spitale regionale, la Iaşi, Cluj şi Craiova, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional

0
8

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, vineri, la Iaşi, că Guvernul are in vedere realizarea unui proiect comun pentru construirea unor spitalele regionale in Iaşi, Cluj şi Craiova. O buna parte din fondurile din care se vor construi aceste spitale vin de la Comisia Europeana, care a alocat 300 de milioane de euro pentru aceste proiecte, in timp ce autoritatile locale vor participa la acest proiect asigurand infrastructura, terenul şi cofinanţarea, relateaza Mediafax.

 

"Conform documentelor trimise la Comisia Europeană, avem alocaţi, în perioada 2014-2020, din fonduri europene, în jur de 100 de milioane de euro pentru fiecare dintre cele trei spitale regionale pe care noi le-am considerat importante, priorităţi, şi anume Iaşi, Cluj şi Craiova", a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Iaşi, unde mai are programate întâlniri cu primarii din judeţ.

 

"Cu cele 100 de milioane de euro pentru fiecare, repet, în total 300 – 300 şi ceva milioane de euro, depinde şi cum va ieşi licitaţia, vom face un proiect comun, un tip de spital regional, un proiect tip, care, după aceea, sigur, se realizează pe teren, cu sprijinul autorităţii locale, care trebuie să pună la dispoziţie teren, infrastructură şi confinaţare", a mai spus Ponta.

 

CITITI SI: Victor PONTA, obiectiv pentru 2015-2016: REDUCEREA TVA cu 3 procente in special la produsele ALIMENTARE

 

Premierul a precizat că partea de dotare a celor trei unităţi urmează să fie asigurată fie din spitalele care nu vor mai funcţiona, fie din programul pe care România l-a semnat cu Banca Mondială, "un program de 250 de milioane de dolari privind dotarea cu aparatură medicală".

 

Totodată, Ponta a anunţat că licitaţia va fi organizată de Ministerul Dezvoltării, deoarece finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR).

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!