Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, ajunge la Bucuresti saptamana viitoare (surse)

0
7

Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, va ajunge la Bucuresti saptamana viitoare. Oficialul american urmeaza a se intalni cu presedintele Iohannis si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ca parte dintr-un turneu european, au declarat surse oficiale pentru Mediafax, transmite Hotnews.

Adjunctul secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia al SUA, Victoria Nuland, urmeaza sa vina la Bucuresti saptamana viitoare, la un de la precedenta vizita. Aceleasi surse au precizat ca Nuland se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Vizita la Bucuresti a oficialului SUA face parte dintr-un turneu in regiune.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Adevarul Live, ca va avea o discutie cu asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, cand aceasta va veni in Romania. "Cu siguranta cand va veni, voi avea o discutie cu doamna Nuland si va fi un lucru foarte bun fiindca deja am putea sa intram in anumite detalii", a spus Iohannis.

Precedenta vizita a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc in perioada 10-11 ianuarie 2014, in cadrul unui turneu european.

La Bucuresti, Nuland s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, cu ministrul de Externe Titus Corlatean si cu procurorul-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, precum si cu membri ai societatii civile, pe agenda discutiilor aflandu-se relatiile bilaterale, problemele regionale si eforturile de consolidare a statului de drept.

Pe 13 ianuarie 2014, premierul Ponta a afirmat ca nu s-a intalnit cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, deoarece avea programata o vizita privata de trei zile in Italia si ca tema pentru care oficialul SUA a venit la Bucuresti era confidentiala.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!