Victoria Nuland: NATO trebuie sa-si redubleze eforturile in Ucraina

0
7

Victoria Nuland, asistentă a secretarului de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice din cadrul departamentului de stat, a declarat că „țările membre ale NATO trebuie să-și redubleze eforturile în Ucraina, informează Hotnews. Declarația vine în contextul conflictelor armate recente dintre armata ucraineană și rebelii rusofoni sprijiniți de Moscova.


Trebuie să ne respectăm angajamentele securitare față de aliații noștri”, a precizat Victoria Nuland în cadrul centrului de reflexie Brookings. Ea a mai adăugat că centre de comandă trebuiesc instalate la șase frontiere în jurul Ucrainei „cât mai rapid posibil”.

 

În ceea ce privește Alianța Nord Atlantică, Nuland consideră că ea trebuie să devină „vârful de lance care ne va permite să ne deplasăm rapid la locurile conflictelor”.

 

CITIȚI ȘI: Rusia devine STAT AGRESOR in Ucraina, arata un proiect de lege adoptat de Parlamentul de la Kiev

 

Nuland a vizitat România în ianuarie 2015. Cu ocazia vizitei sale, ea a abordat situația scutului antirachetă de la Deveselu, perceput ca o amenințare de Moscova.

 

Sistemele de apărare antirachetă sunt construite pentru a face faţă unor potenţiale ameninţări venite din sud, nu din Rusia, şi am subliniat în mod clar, de nenumărate ori, că nu au de-a face cu Rusia”, a declarat Nuland la acea vreme.

 

Ea a mai abordat fenomenul corupției în România, adaugând că este mulțumită de „progresele” remarcate de la ultima sa vizită.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!