VIDEO Fundaţia MISCAREA POPULARA depune la Parchetul ICCJ o plângere pentru ABUZ IN SERVICIU la REFERENDUMUL DE DEMITERE din 2012, impotriva grupul politic care a acţionat la acea dată

0
8

Fundaţia Mişcarea Populară a depus marţi o sesizare la Parchetul ICCJ în care cere constatarea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu de către premierul Ponta şi persoanele care ocupau funcţii de demnitate publică în vara anului 2012, în timpul referendumului de demitere a preşedintelui. Cristian Diaconescu îi cheamă pe Mihai Răzvan Ungureanu şi Monica Macovei să se alăture acestei acţiuni a Fundaţiei Mişcarea Populară, relateaza Mediafax.

 

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a anunţat într-o conferinţă de presă depunerea acestei sesizări după ce a arătat că se împlinesc doi ani de la referendumul de demitere a preşedintelui României, organizat de USL.

 

"Astăzi, Fundaţia Mişcarea Populară, în dispoziţiile art. 288, alin. 1, raportat la art. 290, alin. 1 din Codul de procedură penală, a depus o sesizare pentru persoane care au exercitat şi exercită funcţii de demnitate publică la nivel central, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 297, alin. 1 din noul Cod penal, anume abuz în serviciu în ceea ce priveşte ceea ce noi considerăm abuzul împotriva statului de drept comis în vara anului 2012.

 

Noi, Fundaţia Mişcarea Populară, solicităm Parchetului General să constate faptul că, în exercitarea funcţiilor deţinute, primul ministru a acţionat în mod nelegal prin emiterea unor acte cu încălcarea dispoziţiilor legale, acţiunile sale au adus atingere relaţiilor sociale referitoare la atribuţiile fundamentale ale statului de drept, constituind un pericol real şi evident pentru siguranţa statului.

 


www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;
document.write(”);
if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) {
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/3d1e3142ac46eae71ca0e25612d82deb/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));


content channel

 

În egală măsură, solicităm Parchetului General să administreze probe din care, în opinia noastră, a juriştilor din fundaţie, va reieşi cu claritate acţiunea concretă a unei grupări de oameni politici în frunte cu primul ministru al României fără concursul căruia acest plan de afectare a statului de drept nu ar fi devenit operaţional, adică grupare acţionând organizat şi premeditat folosind mijloace ce au dus la deturnarea finalităţii legale, în scopul de a obţine demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu", a explicat Cristian Diaconescu, candidatul PMP pentru prezidenţiale.

 

CITITI SI: M.R.UNGUREANU ii raspunde Elenei UDREA: NU exista membri ai FORTEI CIVICE care sa se fi alaturat PMP. Daca m-as INSCRIE in PMP, V-AS DA AFARA

 

El a arătat că "se impune ca, în baza unei evaluări in rem în legătură cu fapta, Parchetul General, ţinând seama de toate consecinţele interne şi internaţionale ale acţiunilor conduse din acea perioadă de o serie de politicieni aparţinând USL, să tragă concluziile necesare din perspectivă penală în ce priveşte săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu".

 

Diaconescu a mai spus că sesizarea se referă la grupul politic care a acţionat la acea dată şi care îi cuprinde atât pe primul ministru, cât şi pe preşedintele Senatului din acea perioadă.

 

"Fiind vorba de o sesizare in rem, este vorba de investigarea pe care Parchetul General trebuie să o facă în legătură cu elementele constitutive în ceea ce priveşte o faptă penală de abuz în serviciu, grupul politic infracţional care acţiona la acea dată în mod categoric cuprinzându-l pe primul ministru şi pe preşedintele Senatului şi evident mai multe persoane care au ajutat la adoptarea unor ordonanţe de urgenţă de o manieră distructivă la adresa funcţionării instituţiilor statului, care au manipulat publicarea în Monitorul Oficial a acestor ordonanţe de urgenţă, în aşa fel încât să lase liber acţiunea abuzivă împotriva instituţiilor statului", a adăugat Diaconescu.

 

CITITI SI: Presedintele Basescu a semnat lista pentru sustinerea lui Cristian Diaconescu la presedintia Romaniei. Diaconescu: Riscul de a reveni la un STAT POST-SOVIETIC este FOARTE MARE

 

El a precizat că îi cheamă pe Mihai Răzvan Ungureanu şi Monica Macovei să se alăture acestei acţiuni a Fundaţiei Mişcarea Populară, arătând că ar fi un semn de consecvenţă din partea lor.

 

"Îi chem pe Mihai Răzvan Ungureanu, pe Monica Macovei, cei care în acea perioadă au fost alături de câţiva politicieni care au mai crezut în sistemul democratic din România să se alăture acestei acţiuni a Fundaţiei Mişcarea Populară. Ar fi din partea lor un semn de consecvenţă", a mai spus Cristian Diaconescu.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!