VIDEO Kelemen Hunor va DEMISIONA din funcţia de VICEPREMIER şi din cea de MINISTRU al Culturii la 1 august. Portofoliul Culturii va ramane la UDMR

0
4

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, l-a anunţat pe premierul Victor Ponta că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii la 1 august. La sfarsitul saptamanii trecute, Hunor a declarat ca va demisiona din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii, si ca va veni, luni dimineata, la sediul Guvernului, pentru o discutie cu premierul Victor Ponta. Kelemen Hunor a anuntat, vineri, ca UDMR va ramane la guvernare, dar el se va retrage din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturiiinformeaza Hotnews.

 

Nemulţumirea UDMR a pornit de la decizia din 2 iunie a MAE, care a intervenit în procesul în care UDMR a contestat respingerea de către Comisia Europeană a Iniţiativei Cetăţeneşti Europene (ICE) privind protecţia minorităţilor naţionale – Minority SafePack, iniţiată de Uniune şi susţinută de Uniunea Federală a Naţionalităţilor din Europa (FUEN), al cărei vicepreşedinte este Kelemen Hunor


Kelemen Hunor a precizat ca luni dimineata se va intalni cu premierul Victor Ponta pentru a stabili cand este momentul oportun sa demisioneze, pentru ca exista aspecte administrative care trebuie rezolvate. "Voi discuta cu premierul, lucrurile trebuie facute la timp, nu trebuie acum sa avansam nume. Portofoliul Culturii ramane la UDMR", afirma Kelemen Hunor.

 


www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;
document.write(”);
if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) {
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/94245c2577e7edcbd4e72562b0e4110c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));


content channel

Decizia de a demisiona din Guvern a fost luata in Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat in contextul in care Executivul s-a alaturat CE intr-un proces privind o initiativa cetateneasca sustinuta de UDMR.

 

CITITI SIConsiliul Permanent al UDMR se intruneste astazi la Cluj: UDMR decide dacă iese de la guvernare din cauza interventiei MAE impotriva Minority SafePack

 

Kelemen Hunor a anuntat, totodata, ca a ajuns la un compromis cu premierul Victor Ponta, astfel ca initiativa cetateneasca privind minoritatile sa fie dezbatuta in comisiile parlamentare, in toamna, iar pana la finalizarea dezbaterilor Romania sa nu trimita noi documente la CJUE.
 

Liderul UDMR preciza ca miercurea trecuta a avut mai multe discutii cu premierul Victor Ponta, ajungand inca de atunci la "o solutie, la un compromis".
 

In opinia lui Kelemen, acest compromis este "un pas important atat in ceea ce priveste pozitia premierului, cat si posibilitatea de a purta un dialog constructiv, corect".

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!