VIDEO Klaus IOHANNIS viziteaza arhivele CNSAS: Memoria COMUNISMULUI nu trebuie trecuta sub tăcere

0
5

Președintele României Klaus Iohannis viziteaza astazi, incepand cu ora 10, depozitele de arhivă ale Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității din Popești Leordeni. Klaus Iohannis a declarat ca memoria comunismului nu trebuie trecuta sub tacere, relateaza Hotnews

 

CITITI principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

 

  • Am inteles ca si aici avem de a face cu o problema de fonduri. Aceasta este o problema care se poate rezolva relativ usor pentru a permite modernizarea arhivei.
  • Este un lucru care se leaga de o idee de a mea un pic mai veche, am enuntat acum cateva luni un concept la care tin in continuare: un muzeu al comunismului in Romania, si cu siguranta aceasta arhiva va contribui si cu piese la aceast muzeu, dar si cu informatii.
  • Mi se pare foarte imporant sa nu trecem prea repede peste istoria noastra recenta.

 

  • Nu am reusit sa cunoastem suficient de bine istoaria noastra recenta, si vorbesc aici de anii comunismului.
  • Este nevoie de o studiere mult mai atenta si in final de o reconciliere a noastra cu istoria noastra recenta.

 

Klaus Iohannis la CNSAS

 

Klaus Iohannis a scris pe Facebook că:


"Arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni. CNSAS deține, dupa Germania și Polonia, a treia arhivă ca marime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste. În aceste dosare se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timișoara imediat după alegeri."

 

CITITI SI: Klaus Iohannis l-a decorat pe Octav Bjoza, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici: Comunismul s-a instalat prin CRIME si ABUZURI. Inca exista oameni cu mainile PATATE DE SANGE, care se plimba liberi

 

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!