VIDEO Liderii musulmani: Si-au vandut sufletul iadului. Declaratie de condamnare a teroristilor din Paris

0
7

Cea mai importanta instanta teologica din islamul sunit, Universitatea Al-Azhar din Cairo, a declarat printr-un reprezentant ca se “distanteaza de aceste acte criminale. Aceste acte nu au nimic de-a face cu Islamul si cu realitatea credintei noastre. Suntem solidari cu victimele si intristati pentru familiile lor lovite de aceste actiuni criminale. Aceste evenimente nu sunt nici in interesul musulmanilor, nici al Islamului, intrucat oamenii nu vor putea face diferenta intre aceste organizatii teroriste si musulmani”.

Si lideri musulmani importanti si organizatii islamice din Europa si Statele Unite au condamnat dur atacurile teroriste de la Paris.  

Hassen Chalghoumi, imamul moscheii Drancy din Paris: “Sunt foarte suparat. Astia sunt criminali, sunt barbari. Si-au vandut sufletul iadului”.

Uniunea Organizatiilor Islamice din Franta, care reprezinta peste 250 de organizatii musulmane din hexagon: “Condamnam in cei mai duri termeni acest atac criminal si aceste crime oribile si oferim condoleante familiilor.”

Dr. Khaled Hanafy: “Le cer musulmanilor sa organizeze demonstratii care sa denunte astfel de crime. Le cer imamilor sa denunte astfel de incidente (…) sa denunte extremismul si terorismul. Nu e o scuza valida ca acel ziar a publicat caricaturi impotriva Profetului. Profetul a fost insultat de mai multe ori si astfel de insulte nu vor inceta niciodata. Astfel ca raspunsul adecvat este prin idei, arta si opinii, nu prin crime sau teroare”. (onislam.net)

In urma cu cateva luni, un grup de tineri musulmani din Marea Britanie au lansat un video insotit de hashtag-ul #notinmyname (Nu in numele meu) prin care transmit ca “Isis nu reprezinta Islamul”. Hashtagul a fost preluat in ultimele 48 de ore pe retelele sociale de mai multi musulmani care condamna atacurile teroriste de la Paris.

“Noi musulmanii trebuie sa ne unim si sa stopam acest grup Isis care face rau islamului. Nu in numele meu pentru ca liderul Isis este un mincinos. Pentru ca ceea ce faceti este inuman. Pentru ca abuzati de inimi si de minti”, se spune in video-ul mentionat.

In schimb, suporterii ISIS (Statul/Califatul Islamic), organizatia militara care controleaza astazi regiuni din Irak si Siria, au laudat pe retelele sociale atacurile folosind hashtag-uri precum “razbunare pentru Muhammad” sau “Parisul arde”.

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!