VIDEO Liviu Dragnea, dupa condamnare: Raman in PSD. Eu si Victor Ponta vom hotari cum pot ajuta in continuare partidul

0
9

Condamnat vineri la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului din 2012, Liviu Dragnea a anuntat ca a decis sa ramana in Partidul Social Democrat (PSD). Ulterior publicarii deciziei instantei de judecata, Dragnea si-a anuntat demisia din functia de ministru si din toate functiile de conducere din cadrul PSD.

"Eu si Victor Ponta vom hotari in ce mod pot ajuta in continuare partidul, pentru ca am primit enorm de multe mesaje de la colegi si nu numai, pentru care le multumesc. In partid raman, dar nu pot sa ma razgandesc. Este o decizie unilaterala", a spus Dragnea, referitor la demisia din functia de presedinte executiv al PSD, potrivit HotNews.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat astazi pe Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de 3 ani, în dosarul Referendumul, în care DNA a cerut închisoare cu executare.

Decizia nu este definitiva şi poate fi atacată la aceeaşi instanţă. Dragnea acuzat, alaturi de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Ulterior deciziei instantei, Dragnea si-a anuntat demisia din functia de ministru si din functiile de conducere din PSD, intr-o conferinta de presa tinuta impreuna cu premierul Victor Ponta. 

Dragnea a declarat ca se considera nevinovat si ca nu intelege care a fost motivarea deciziei de astazi a ICCJ. El a mai precizat ca o astfel de decizie afecteaza democratia reprezentand un precedent periculos pentru cei care fac campanie electorala. Premierul Ponta a declarat ca verdictul ICCJ reprezinta o decizie simbolica de condamnare a suspendarii presedintelui

Liviu Dragnea este presedinte executiv al PSD din 2013, dupa ce anterior a fost secretar general si vicepresedinte al partidului. La Congresul din aprilie 2013, cand Victor Ponta a fost reales in functia de presedinte al PSD, Liviu Dragnea a fost ales presedinte executiv al formatiunii social-democrate.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!